Interessant:

Google Voice Search eindelijk in het Nederlands

nieuws 4 november 2010 om 14:49

Google heeft met ingang van vandaag eindelijk spraakgestuurd zoeken (Google Voice Search) beschikbaar gemaakt voor Nederlandse gebruikers.

Spraakgestuurd zoeken van Google, dat internationaal bekend staat als Voice Search, is een functie voor telefoons met Android en iPhones waarmee je het internet kan doorzoeken door een zoekopdracht in te spreken. Spraakgestuurd zoeken maakt gebruik van de spraakherkenningstechnologie van Google, die gesproken woorden omzet in tekst. Dit stelt je in staat om gesproken zoekopdrachten door Google te laten uitvoeren alsof het om ingetypte zoekopdrachten gaat. Google Voice Search bestond al enige tijd, maar is nu dus pas in het Nederlands beschikbaar.

Amir Mané, productmanager Google Speech Technologies: "Het doet ons een groot genoegen om spraakgestuurd zoeken voor Google in het Nederlands uit te brengen. Naar onze mening is deze functie bij uitstek geschikt voor gebruikers van mobiele telefoons. Typen op dergelijke toestellen kan namelijk lastig zijn, zeker wanneer je onderweg bent. Spraakgestuurd zoeken voor Google stelt gebruikers in staat om internet te doorzoeken door simpelweg hun zoekopdrachten in te spreken. Dit biedt hun een alternatieve en vaak veel eenvoudigere manier om antwoorden op hun vragen te krijgen. Of het nu gaat om het vinden van een restaurant in de buurt of het opvragen van een routebeschrijving via Google Maps Navigation."

portablegear.nl