Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7.5 Mango
Opslag MB
Scherm4,7" (199 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC TITAN 1 Foto HTC TITAN 2 Foto HTC TITAN 3

Inleiding

De HTC TITAN is een 4,7-inch smartphone die draait op Windows Phone 7 Mango, Microsofts vernieuwde besturingssysteem dat onder meer beschikt over een dynamischere interface, een verfijndere integratie met Twitter en Facebook en Internet Explorer 9 (met HTML5-support). Het touchscreen is een helder superLCD-display en de prestaties zijn degelijk dankzij de 1,5GHz-processor (single-core). De TITAN heeft daarnaast een 8-megapixel camera met een 28mm groothoek, dubbele LED-flitser en een HD-videorecorder aan boord. Verder krijg je de beschikking over alle mogelijke connectiviteitsopties (3G/HSDPA, WiFi, DLNA, Bluetooth 2.1, microHDMI, een 3,5mm poort en een 1,3-megapixel webcam), GPS en 16GB geheugen (niet uitbreidbaar). Met Office Mobile (met Exchange-ondersteuning) kan je Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-bestanden bekijken en bewerken. Ook heb je er direct toegang mee tot de Office 365 cloud-oplossingen van Microsoft. Verder is de HTC Hub in Mango (met onder meer het weer en de beurskoersen) verbeterd. Tegelijkertijd met de HTC TITAN is de 3,8-inch HTC Radar geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De HTC TITAN is een Mango-smartphone met een gewicht van 160 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,2 x 7,1 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 410 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 460 uur. De HTC TITAN is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC TITAN ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de TITAN kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC TITAN kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC TITAN heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De TITAN heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC TITAN bedien je middels een touchscreen. De HTC TITAN heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC TITAN is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC TITAN draait op Windows Phone 7.5 Mango. Windows Phone 7 is Microsofts mobiele besturingssysteem. Windows Phone 7.5 Mango is de eerste grote update van Windows Phone 7. Met de Mango-update kun je onder meer rekenen op ondersteuning van Internet Explorer 9, multitasking en de Nederlandse taal. Bijzonder is de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen SMS, Facebook, Twitter en Windows Live Messenger (MSN) binnen één conversatie. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor Mango vind je in de Windows Phone Marketplace.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC TITAN

Van de HTC TITAN staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC TITAN is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het HTC TITAN testoverzicht de testen

Specificaties HTC TITAN

Algemeen
ProductHTC TITAN
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen132,0 x 71,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.600 mAh
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7.5 Mango
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,7" (199 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0