Interessant:

Lenovo IdeaPad-tablets niet naar Nederland

nieuws 14 september 2011 om 16:02

Het Chinese Lenovo brengt haar eerder dit jaar aangekondigde IdeaPad-tablets (voorlopig) niet naar Nederland. De Lenovo ThinkPad Tablet zal wel in ons land te koop zijn.

Lenovo introduceerde de IdeaPad K1 (een 10,1-inch Android 3.1-tablet), de IdeaPad P1 (een 10,1-inch Windows 7 Professional-tablet) en de Lenovo ThinkPad Tablet (een 10,1-inch business-tablet met Android 3.1) afgelopen juli. Op de IFA 2011 toonden de Chinezen ook de IdeaPad A1, een budgetvriendelijke 7-inch Android 2.3-tablet.

Ruud van Lieshout van PR-bureau Text100, dat Lenovo in Nederland vertegenwoordigt, laat bij navraag van PortableGear weten dat de IdeaPad-tablets niet naar Nederland komen, omdat het Chinese bedrijf alleen haar zakelijke producten in de ThinkPad-lijn in ons land uitbrengt: "Op dit moment worden er geen producten van de IdeaPad-familie [in Nederland] verkocht, aangezien dit consumentenproducten zijn en Lenovo in Nederland alleen zakelijke producten in de ThinkPad-serie verkoopt. De IdeaPad K1, P1 en A1 zullen dan ook voorlopig niet naar Nederland komen. De ThinkPad-producten die zijn gelanceerd tijdens de IFA 2011 komen wel naar Nederland."

Dat betekent dus dat we de IdeaPad K1, IdeaPad P1 en IdeaPad A1 vooralsnog niet in de Nederlandse winkels zullen zien. Zoals aangegeven, introduceerde Lenovo begin deze maand wel officieel de Lenovo ThinkPad Tablet in Nederland voor een adviesprijs van 795. Lenovo nam begin juni het Duitse Medion over, dat met de Medion LifeTab eveneens een tablet in de planning heeft staan, die vermoedelijk wel naar Nederland komt.

Lenovo IdeaPad P1, IdeaPad K1 en ThinkPad Tablet
Lenovo IdeaPad P1, IdeaPad K1 en ThinkPad Tablet

portablegear.nl