Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.1
Opslag32 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Lenovo ThinkPad Tablet 1 Foto Lenovo ThinkPad Tablet 2 Foto Lenovo ThinkPad Tablet 3 Foto Lenovo ThinkPad Tablet 4 Foto Lenovo ThinkPad Tablet 5

Inleiding

De Lenovo ThinkPad Tablet (1838), die tegelijkertijd is aangekondigd met de Lenovo IdeaPad K1 en de Lenovo IdeaPad P1 tablets, is een een zakelijke 10,1-inch Android 3.1 Honeycomb tablet. Het display is van het stevige Gorilla Glass, zodat het scherm niet vol krassen raakt. De ThinkPad Tablet heeft een 1GHz dual-core NVIDIA Tegra 2-processor en kan geleverd worden met een stylus pen. De connectiviteit is prima in orde: naast WiFi en Bluetooth 2.0 krijg je de beschikking over Microsoft ActiveSync en een USB-, een miniUSB- en een miniHDMI-aansluiting. De tablet heeft een 3-in-1-cardreader voor additioneel geheugen. Middels aGPS kan je navigeren via Google Maps en de voorgeinstalleerde Documents-to-Go-applicatie laat je onderweg Office-bestanden bekijken en bewerken. Met de 5-megapixel camera maak je foto's en video's en met de 2-megapixel frontcamera behoort videochatten tot de mogelijkheden. De SocialTouch-applicatie zorgt voor eenvoudig contact met Twitter en Facebook. De Lenovo ThinkPad Tablet komt met 16GB, 32GB of 64GB geheugen en is verkrijgbaar als WiFi-only model of in een uitvoering met 3G + WiFi. Optioneel is ook een case met aanvullend toetsenbord verkrijgbaar. Dit model is in oktober 2012 opgevolgd door de Lenovo ThinkPad Tablet 2 (met Windows 8 Pro).

Apparaat & afmetingen

De Lenovo ThinkPad Tablet is een zakelijke Android 3.1-tablet met een gewicht van 730 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,0 x 18,2 x 1,4 centimeter. De Lenovo ThinkPad Tablet is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Lenovo ThinkPad Tablet draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Lenovo ThinkPad Tablet ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB en 64 GB. Het DDR RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-|spec_Scherm=-1|-scherm is 1280 x 800 pixels. |tekst_Scherm=-1| Met de ingebouwde webcam kan je de ThinkPad Tablet ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 3-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de ThinkPad Tablet in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Lenovo aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Lenovo ThinkPad Tablet kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Lenovo ThinkPad Tablet draait op Android 3.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 is een kleine update ten opzichte van 3.0. Deze versie biedt onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Lenovo ThinkPad Tablet

Van de Lenovo ThinkPad Tablet staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Lenovo ThinkPad Tablet is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Lenovo ThinkPad Tablet testoverzicht de testen

Specificaties Lenovo ThinkPad Tablet

Algemeen
ProductLenovo ThinkPad Tablet
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht730 gram
Afmetingen260,0 x 182,0 x 14,0 mm
IP codering
Accuvermogen3.250 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.1
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 2
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee