Interessant:

Navigon 72- en 92-serie geintroduceerd

nieuws 2 september 2011 om 10:23

Na eerder deze week de 4,3-inch Navigon 42-serie te hebben geintroduceerd, komt Navigon nu ook met de 5-inch Navigon 72- en Navigon 92-serie.

Navigon heeft haar nieuwe navigatiesystemen in drie modelreeksen ingedeeld. De apparaten uit de Navigon 42-serie hebben een 4,3-inch scherm. De vier modellen uit de 72-serie en de systemen uit de 92-serie zijn voorzien van een 5-inch scherm. Daarnaast is voor de schermen van de 92-serie gemaakt van capacitief glas, waardoor het scherm zeer geschikt is voor het gebruiken van de nieuwe navigatiesoftware. Net als voorheen geven de achtervoegsels Easy, Plus en Premium de beschikbare functies aan binnen de verschillende series. Het woord Live duidt aan dat navigatiesystemen uitgerust zijn met real-time diensten zoals Navigon Traffic Live en Google Local Search.

Navigon 42, 72, 92 series
Navigon 42, 72, 92 series

De tien navigatiesystemen uit de 42, 72 en 92 series hebben verschillende functies, maar ook allemaal een ding gemeen: de vernieuwde en vereenvoudigde Navigon Flow-interface.

"Als je nu bijvoorbeeld kiest voor de functies van een Plus, dan krijg je altijd dezelfde functies, ongeacht of je een apparaat koopt uit de 42- of de 92-serie," zegt Jörn Watzke, CEO van Navigon. "Easy systemen bevatten alle basisfuncties, van Actieve Rijstrookassistent tot kaartenmateriaal voor 23 Europese landen. De Plus-modellen bieden gebruikers kaarten van 44 landen en bovendien kunnen ze gebruik maken van functie Text-to-Speech, die straatnamen en verkeersmeldingen voorleest. In de Premium-categorie zijn weer andere functies beschikbaar, waaronder NAVTEQ Traffic en een Bluetooth hands-free set. Gebruikers die kiezen voor de Live systemen, 72 Plus Live of 92 Premium Live, kunnen gebruik maken van twee of zes real-time diensten."

De eerste nieuwe Navigon-modellen liggen in september in de winkel. Prijzen worden nog bekend gemaakt.

portablegear.nl