Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto Navigon 42 Premium 1 Foto Navigon 42 Premium 2

Inleiding

De Navigon 42 Premium is het topmodel in Navigon 42-serie, waarin ook de (eenvoudigere en goedkopere) Navigon 42 Easy en Navigon 42 Plus verkrijgbaar zijn. De Navigon 42 Premium heeft een 4,3-inch display en maakt gebruikt van de vernieuwde en vereenvoudigde Navigon Flow-interface (met onder meer grotere iconen en overzichtelijkere menu's). Een rijkstrookassistent is eveneens standaard, evenals text-to-speech (gesproken straatnamen) en TMC voor route-informatie onderweg. Als extra ten opzichte van de Easy- en Plus-modellen beschikt dit Premium-model over Bluetooth (waarmee je twee mobieltjes tegelijkertijd kan aansluiten, zodat je hands-free kan bellen met een zakelijke en een privé-telefoon), voice-control (voor navigatie middels spraak) en Panorama View 3D (voor een realistische weergave van landschappen). Net als het Plus-model komt de Navigon 42 Premium met kaarten van 44 Europese landen. Voor negen landen (waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië) is echter NAVTEQ Traffic (TMC Pro) toegevoegd. Hiermee worden files nog sneller geconstateerd, zodat het navigatiesysteem tijdig een alternatieve route kan berekenen.

Apparaat & afmetingen

De Navigon 42 Premium is een compleet 4,3-inch navigatiesysteem met een gewicht van 160 gram. De afmetingen van de navigator zijn 12,10 x 7,50 x 1,60 centimeter.

Hardware en bediening

De Navigon 42 Premium is voorzien van een 4.30\" touchscreen (480 x 272 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Middels de ingebouwde TMC-ondersteuning kan je – gratis – live verkeersinformatie ontvangen op je navigatiesysteem. Dankzij de geïntegreerde bluetooth module kan je de 42 Premium ook gebruiken als handsfreeset. De Navigon 42 Premium biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De 42 Premium wordt geleverd met kaarten van Europa. Navteq levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen Navigon 42 Premium

Van de Navigon 42 Premium staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Navigon 42 Premium is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Navigon 42 Premium testoverzicht de test

Specificaties Navigon 42 Premium

Algemeen
ProductNavigon 42 Premium
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen121,0 x 75,0 x 16,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee