Interessant:

Roddelkrant geeft GSM-hacks toe

nieuws 12 april 2011 om 08:30

De Britse roddelkrant News of the World heeft toegegeven dat het in 2005/2006 mobieltjes van bekende personen (waaronder actrice Sienna Miller en de burgemeester van Londen) heeft gehackt en afgeluisterd.

De Engelse krant The Guardian bracht in juli 2009 de afluisterpraktijken van News of the World aan het licht. The Guardian berichtte toen dat News of the World een zwijgsom van 800.000 dollar aan Gordon Taylor, het hoofd van de Engelse Professional Footballers' Association, wilde betalen als hij geen rechtszaak zou aanspannen omdat de tabloid zijn mobieltje had gehackt.

De hoofdredacteur van News of the World meldde toen dat het een "eenmalige afluisteractie" was, maar volgens The Guardian werd er veel vaker afgeluisterd. Na lang ontkend te hebben, heeft News of the World nu dan eindelijk toegegeven wel degelijk de mobieltjes van verschillende acteurs, actrices en van enkele leden van de koninklijke familie te hebben afgeluisterd. Het is nog onduidelijk welke gevolgen de schuldbekentenis van News of the World zal hebben voor de roddelkrant.

News of the World is eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch, die begin dit jaar de exclusieve iPad-krant The Daily uitbracht.

Reuters