Interessant:

Nokia X7 en Nokia E6 officieel

nieuws 12 april 2011 om 12:05

Zoals verwacht heeft Nokia vandaag officieel de Nokia X7-00 en de Nokia E6-00 gepresenteerd; beide toestellen draaien op Symbian Anna, een update van het Symbian^3-besturingssysteem.

Over beide toestellen gingen al lange tijd geruchten. De Nokia X7 heeft een helder en krasbestendig 4-inch Gorilla Glass AMOLED-touchdisplay en beschikt over een 8-megapixel camera met 720p HD-videorecorder en dubbele LED-flitser. Het toestel is voorzien van 350MB geheugen, dat via microSD tot maximaal 32GB uitbreidbaar is. Een 8GB geheugenkaart wordt geleverd. Voor de connectiviteit kan je rekenen op WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail, microUSB, USB-on-the-go en Bluetooth 3.0. Navigeren is mogelijk dankzij aGPS, een digitaal kompas en Ovi Maps. Een uitgebreide mediaspeler (met DivX/XviD-ondersteuning), FM-radio, Flash Lite 4.0-ondersteuning en de QuickOffice documentviewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF) zijn eveneens standaard. Voorgeinstalleerd zijn de games Galaxy on Fire HD en Asphalt 5 HD. De (ARM 11)-processor valt met 680MHz een beetje tegen. De Nokia X7 komt in het zwart of zilver en kost rond de 450 euro. Het toestel is vanaf het tweede kwartaal van 2011 verkrijgbaar.

Nokia X7
Nokia X7

De Nokia E6 ziet er uit als voorgaande business-smartphones in Nokia's E-serie, maar beschikt ditmaal naast een qwerty-toetsenbordje ook over een 2,46-inch touchscreen. De specificaties zijn verder vrijwel hetzelfde als van de Nokia X7: ook de E6 beschikt over WiFi, 3G/HSDPA, microUSB, push e-mail, USB-to-go, Bluetooth 3.0, een 8-megapixel camera met LED-flitser en 720p HD-videorecorder, aGPS en FM-radio. De Nokia ondersteunt echter geen DivX/XviD-formaten en heeft meer intern geheugen (8GB, uitbreidbaar via microSD) dan de X7. Als echte business-smartphone beschikt de E6 daarnaast als extra ten opzichte van de X7 over zakelijke functionaliteiten, zoals Mail for Exchange, Microsoft Communicator Mobile, SharePoint en een Office-documentviewer/editor. De Nokia E6 komt in het zwart, zilver of wit en kost ongeveer 404 euro. Het toestel is vanaf het tweede kwartaal van 2011 verkrijgbaar.

Nokia E6
Nokia E6

Symbian Anna

Zowel de Nokia X7 als de Nokia E6 draaien bij levering op Symbian Anna (eerder bekend als Symbian PR2), een update van het veel bekritiseerde Symbian^3. Symbian Anna biedt onder meer een split-screen toetsenbord voor eenvoudigere invoer van tekst, een verbeterde en snellere browser en enkele verbeterde beveilingsfunctionaliteiten. Bekende Nokia-diensten als Ovi Maps en de Ovi Store zijn eveneens verbeterd, onder andere met een upgrade van de zoekfunctie. Verder is de gebruiksvriendelijkheid van de fotoviewer verbeterd en kunnen business-gebruikers nu Microsoft Communicator Mobile (op de E6) gebruiken voor instant messaging. Meest opvallend zijn echter de frisse, nieuwe iconen in Symbian Anna. De Anna-update komt 'in de loop van de komende maanden' ook beschikbaar voor de Nokia E7, N8, C7 en de C6-01.

portablegear.nl