Interessant:

iPad 2: het geheim van de megapixels

nieuws 4 maart 2011 om 11:52

De iPad 2 heeft eindelijk een camera aan de voor- en achterzijde, maar vreemd genoeg verzweeg Apple bij de introductie het aantal megapixels. Waarom?

Op de officiele specificatiepagina van Apple is te lezen dat de iPad 2 is voorzien van een frontcamera waarmee je "video in VGA-kwaliteit (met audio) met 30 frames per seconde" kan opnemen of "VGA-kwaliteit afbeeldingen" kan maken. VGA-kwaliteit staat gebruikelijk voor 0,3-megapixels, maar het is onduidelijk of dat hier ook daadwerkelijk het geval is (een dergelijke camera troffen we overigens voor het eerst aan op de Sony Ericsson P800 ... in 2002). Sommige websites melden dat het om een een 2-megapixel sensor zou gaan, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

De camera aan de achterzijde van de iPad 2 beschikt - volgens de officiele specificaties van Apple - over een HD (720p) video-opnamemogelijkheid (met audio en 30 frames per seconde) en een 5x digitale zoom. Ook hier wordt echter met geen woord gerept over het aantal megapixels, vermoedelijk omdat deze wel aan de erg lange kant zijn. Naar verluidt heeft de iPad 2 dezelfde camera als de recente iPod touch, waarvan het aantal megapixels van de camera ook al niet werd vermeld. Verklaring: het aantal megapixels van iPod touch (4G) en de iPad 2 steekt met 0,7-megapixels tot maximaal 1-megapixels schril af tegen camera's van tablets als de Samsung Galaxy Tab 10.1 (8-megapixel) of de LG Optimus Pad (5-megapixel).

Waarschijnlijk vermeldt Apple het aantal megapixels van de camera's van de iPad 2 dus niet omdat deze in vergelijking met concurrerende tablets erg gering zijn. Overigens vermeldt Apple ook het werkgeheugen (RAM) van de iPad 2 niet op de eigen website. Vermoedelijk is dit 512MB, dat standaard zou zijn voor de Apple A5-processor, maar aangezien Apple het verzwijgt zou het ook mogelijk zijn dat het werkgeheugen even groot is als van de originele iPad (256MB). Uiteindelijk maakt het RAM-geheugen overigens niet heel veel uit, als de prestaties maar in orde zijn - en die waren bij het originele model al prima.

portablegear.nl