Interessant:

HP TouchPad: 9,7-inch webOS-tablet

nieuws 10 februari 2011 om 09:13

Zoals verwacht heeft HP/Palm gisteravond een webOS-tablet gepresenteerd: de HP TouchPad heeft een display van 9,7-inch en is daarmee even groot als de Apple iPad.

Geruchten over de HP/Palm deden al langere tijd de ronde: er lekte zelfs een groot en klein model tablet uit onder de codenaam Topaz en Opal. De HP TouchPad is waarschijnlijk de Topaz; mogelijk volgt er later nog een kleinere variant van de TouchPad.

De HP TouchPad draait op webOS, dat helemaal geperfectioneerd is voor multitasking. Handig is de HP Synergy-functionaliteit die de verschillende manieren van communiceren eenvoudig samenbrengt. Zo kan je bijvoorbeeld direct een mail typen zonder dat je een aparte applicatie hoeft op te starten. De TouchPad biedt ondersteuning van Adobe Flash Player 10.1, dus je kan er internetsites met Flash op bekijken.

De TouchPad ondersteunt HP printers, zodat je draadloos documenten vanaf je HP tablet kan uitprinten. Additionele apps zijn te downloaden in de HP WebOS App Catalog. Dankzij de ondersteuning van de Touchstone-technologie is de TouchPad volledig compatibel met HP's WebOS-smartphones (zoals de gelijktijdig met de TouchPad geintroduceerde HP Pre 3 en HP Veer). Je hoeft de apparaten alleen maar even tegen elkaar aan te tappen om ze contact te laten maken.

Verder beschikt de HP TouchPad over een dual-core 1,2GHz Qualcomm Snapdragon-processor, Microsoft Exchange met push e-mail functionaliteit, aGPS, WiFi, Bluetooth, een 1,3-megapixel webcam, een 3,5mm poort, stereo speakers en 16GB of 32GB geheugen.

HP TouchPad
HP TouchPad

De HP TouchPad wordt een belangrijke concurrent voor de iPad en staat gepland voor de zomer van 2011. Er komen ook losse accessoires voor beschikaar, zoals een Touchstone-kickstand, een toetsenbord en een speciale beschermhoes. De prijs van de TouchPad is nog onbekend en ook is op dit moment nog niet duidelijk of de TouchPad naar Nederland komt. Naast de TouchPad voert HP ook de HP Slate 500, een 8,9-inch Windows 7-tablet voor de zakelijke markt.

HP/Palm