Interessant:

Android Market Web Store gelanceerd

nieuws 4 februari 2011 om 09:56

Tegelijk met de officiele aankondiging van Android 3.0 Honeycomb heeft Google deze week de Android Market Web Store gelanceerd, waarmee de Android Market toegankelijk is vanuit een browser.

Voorheen was de Android Market alleen via een directe app op je Android-smartphone toegankelijk, maar nu kan je er dus ook in de browser van je mobieltje heen surfen. De Android Market website - te vinden op market.android.com - heeft een grotere en heldere interface, zodat je makkelijker de beschikbare apps bekijkt. Tevens is het mogelijk om apps via Twitter te delen of direct commentaar te lezen of te leveren op apps.

Als je inlogt in de Android Market Web Store met je Google account en je klikt op "My Market Account" krijg je een overzicht van alle apps die je (ook eerder) hebt gedownload. Google kondigde de Android Market Web Store tegelijkertijd aan met Android 3.0 Honeycomb, een Android-editie die speciaal voor tablets is ontworpen. Op tablets is het erg handig - gezien de grotere displays - dat de Android Market nu in browser kan worden weergegeven. Met de vernieuwde online editie van de Android Market gaat Google verder de concurrentie aan met Apple's populaire iTunes App Store.

Google Mobile Blog