Interessant:

Nokia N96: slechtste mobieltje ooit (N97 en N8 volgen)

nieuws 19 januari 2011 om 10:30

Sinds 2008 is het misgegaan met de ooit roemvolle Nokia N-serie; de Nokia N96 wordt door veel gebruikers beschouwd als 'een van de slechtste mobieltje ooit' en ook de Nokia N97 en de Nokia N8 krijgen veel kritiek van gebruikers.

De Nokia N96 werd begin 2008 op het Mobile World Congress geintroduceerd en is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Uit de gebruikerservaringen die N96-bezitters op PortableGear hebben ingevuld, blijkt echter dat weinig mensen positieve herinneringen hebben aan het toestel. Vooral de vele vastlopers, de korte accuduur, de traagheid, het ingewikkelde systeem en de problemen met Bluetooth-aansluitingen laten te wensen over.

Nokia N96: slechtste mobieltje ooit

Nog nooit zo een slecht ding gezien. Heb enorm spijt dat ik hem heb gekocht, schrijft 'romy' in zijn gebruikerservaring. Paar keer de neiging gehad om die N96 de auto uit of kapot te gooien, aldus 'niels'. 'Erik V' vindt de N96 een waardeloos apparaat dat eigenlijk uit de handel zou moeten genomen worden. 'Jaap S.' is postiever als hij de N96 omschrijft als een mooi toestel, maar met gebreken. Ene 'Pedro' deelt mee: Mooie telefoon, maar na een tijdje traag en slecht. Hangt om de haverklap en Pedro is niet blij met deze telefoon.

Een andere 'bas' schrijft: Leek heel leuk.... Nu ruim een jaar later nog iedere keer gezeik. Ze kunnen maar geen goede software maken voor dat ding. Steeds meer functies stoppen er mee. 'Jordey' vervolgt: Walgelijke telefoon met veel opties die moeilijk te bereiken zijn. Telefoon loopt te vaak vast en de batterij laat te wensen over. En 'm.verboon' deelt mee: Moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo'n hinderlijk toestel heb gehad, hij is verschillende keren terug geweest, er zijn constant softwareproblemen.

Verschillende mensen laten zelfs weten dat zij door de N96 het vertrouwen in Nokia hebben verloren. 'hans' stelt: Eerste indruk is goed. In gebruik waardeloos. Had hiervoor een N95 en die was gewoon beter. Heb al jaren Nokia, maar door dit toestel ben ik op zoek naar een smartphone van een ander merk. 'Cora' zegt dat de N96 zwaar tegenvalt voor een Nokia. En 'schouren' schrijft: Nokia heeft normaal goeie telefoons, heb sinds ik een mobiel heb een Nokia en nooit problemen, maar nu staat me het huilen nader dan het lachen. 'Gerard' laat weten: Slechte telefoon, nooit eerder meegemaakt met Nokia. Ook 'Nick' verlangt terug naar zijn N95: De Nokia N96 is naar mijn idee geen goede telefoon. Hiervoor heb ik de N95 gehad en heb daar nooit problemen mee gehad.

Al met al komen veel mensen tot de conclusie de N96 'een van de slechtste telefoons ooit is', of op zijn minst 'een van de slechtste Nokia-telefoons ooit'. Het slechtste apparaat ooit aangeschaft beweert 'Ajan'. Slechtste telefoon ooit. Is niks positiefs op te bedenken, aldus 'cino'. De slechtse Nokia ooit, schrijft ook 'mike'. En 'bas' vindt het de N96 eveneens Erg slecht, het slechtste produkt ooit dat door Nokia geproduceerd is.


Nokia N97: mooi design, maar technisch gebrekkig

Het is de vraag of Nokia veel geleerd heeft van de kritiek op de N96, want ook de opvolgers van de N96 - de Nokia N97, de Nokia N97 mini en de Nokia N8 - krijgen veel kritiek van gebruikers. De vele vastlopers en het feit dat Nokia als enige blijft vasthouden aan het inmiddels verouderde Symbian-besturingssysteem zijn de grootste punten van kritiek onder de gebruikers.

De N97 vindt iedereen wel een mooi toestel, maar de korte accuduur, de leercurve voor het gebruik en de vastlopers laten ook hier te wensen over. Hij leek zo mooi maar nu ik hem eenmaal heb, heb ik er spijt van dat ik hem gekocht, aldus 'ron'. Dit is echt de slechte telefoon ooit, vind ik aldus 'kimberley'. En 'gijs' schrijft: Een onverwacht slechte telefoon.... In het tijdperk van de BlackBerry, iPhone en Android-toestellen snap ik niet dat Nokia met zo'n slecht besturingssysteem en langzame processor een toestel op de markt kan brengen. Toch zijn de reacties op de N97 over het algemeen positiever dan op de N96 wegen. Er zijn veel mensen die het wel een fijn toestel vinden, maar bijna iedereen is het erover eens dat 'het gebruik even wennen is' (vooral als je nooit eerder een Nokia hebt gehad).

Nokia N97

Nokia N8: gemengde reacties

De Nokia N8 is een toestel dat zeer gemengde reacties oproept. Het toestel kampt bij veel gebruikers met technische problemen en dat neemt niet iedereen Nokia in dank af. Zo te merken is de N8 een vervolg van de N97: problemen, problemen... schrijft 'Nokiramp'. Nog slechter dan de N97 laat ook 'a3-d' weten. Telefoon ziet er op het oog mooi uit, maar blijkt bij ingebruikneming onhandig en onlogisch in elkaar te zitten deelt 'Petra' mee.

Eerlijkshalve moet gezegd worden dat er ook veel mensen zijn die wel bijzonder enthousiast zijn over de N8. Zeer goed toestel, en door de continu-update strategie van Nokia blijft de firmware constant bij de tijd, laat 'Martijn' weten. Mooi apparaat en goedkoper dan de iPhone! schrijft 'Leon'. Dit is gewoon de beste smartphone die je kan verkijgen voor de prijs met de beste opties! deelt 'Yason' mee en ook 'fonzy' is enthousiast: Na ruim een jaar Android (HTC) terug naar Nokia. Ben er blij mee gesprekken stabieler, batterij veel langer, beter geluid, sneller (echt!) en veel completer. Meer en genuanceerdere reacties zullen pas volgen als het toestel enkele jaren ouder is.


portablegear.nl