Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 7 Home Premium
Opslag MB
Scherm7,0" (133 ppi)
CameraNee
Foto Toshiba Journe 1 Foto Toshiba Journe 2 Foto Toshiba Journe 3

Inleiding

De Toshiba Journ.E Touch M400 is een 7-inch internet tablet die veel bescheidender specificaties heeft dan de concurrerende Apple iPad en HP Slate. Het toestel is dan ook veel goedkoper. Met een 7-inch touchscreen is de Journ.E ook een stuk smaller dan de iPad en Slate. De Journ.E is voorzien van WiFi en applicaties waarmee je direct op YouTube, Picasa of Facebook zit. De tablet beschikt over een ARM-processor en draait op Windows CE, een eenvoudige versie van Windows voor apparaten met een bescheiden processor. Browsen doe je met de Opera-browser. Het 2GB geheugen is uit te breiden met een SDHC-geheugenkaart. Optioneel is de Toshiba's tablet te voorzien van een HDMI-uitgang en een TV-kit. Met de Toshiba Libretto W100 bracht Toshiba in juni 2010 ook een opvouwbare internet tablet met twee 7-inch touchscreens op de markt.

Apparaat & afmetingen

De Toshiba Journe is een multimedia-tablet met een gewicht van 427 gram. De afmetingen van het tablet zijn 18,90 x 13,30 x 1,40 centimeter. De Toshiba Journe is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en bruin.

Hardware

De Toshiba Journe draait op een 533 MHz ARM11 processor en heeft een intern geheugen van 2 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 7,0\" scherm is 800 x 480 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Journe ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Journe in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Toshiba aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Toshiba Journe kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Toshiba Journe draait op Windows 7 Home Premium. Windows 7 Home Premium is de meest gebruikte editie van Windows 7 voor reguliere gebruikers. Windows 7 heeft een fraaie grafische interface, genaamd Windows Aero. Tevens heeft Microsoft Windows 7 zo ontworpen dat het besturingssysteem ook geschikt is voor multi-touch schermen. Windows 7 verscheen in 2009 als opvolger van Windows Vista. Dit betreft de speciale Windows Embedded Compact 7 editie. Dit is een versie van Windows 7 die speciaal geschikt is voor apparaten met bescheiden specificaties en waarop fabrikanten een eigen interface kunnnen toepassen.

Prijzen en beoordelingen Toshiba Journe

Van de Toshiba Journe staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Toshiba Journe beschikbaar.

Specificaties Toshiba Journe

Algemeen
ProductToshiba Journ.E Touch M400
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht427 gram
Afmetingen189,0 x 133,0 x 14,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 7 Home Premium
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 533 MHz)
RAMOnbekend
Opslag2 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (133 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee