Interessant:

Legale Kazaa-app voor iPhone

nieuws 22 september 2011 om 09:14

De ooit roemruchte en illegale P2P-dienst Kazaa, dat in 2009 reeds een legale muziekdienst introduceerde, komt nu ook met een Kazaa-app voor de iPhone en iPad.

De peer-to-peer dienst Kazaa (voorheen: KaZaA) was in het verleden lange tijd een grote luis in de pels van de entertainmentindustrie. Miljoenen Kazaa-gebruikers wisselden jarenlang muziek- en filmbestanden via Kazaa, verschillende rechters verboden de dienst zelfs. In 2006 gooide Kazaa daarom het roer om: het stopte een platform te zijn voor de uitwisseling van illegaal materiaal en besloot een legale on-demand muziekservice te worden. Deze zag echter pas in 2009 het levenslicht en werd geen groot succes door de heftige concurrentie van iTunes - en later ook Spotify. Kazaa's concurrent Napster introduceerde eveneens een weinig succesvolle legale muziekdienst en complementaire Napster-app voor de iPhone.

Kazaa-app voor iOS
Kazaa-app voor iOS

De Kazaa-app is per direct in de Verenigde Staten beschikbaar - het is nog niet duidelijk wanneer de dienst naar Europa komt. De app biedt een gratis proefperiode van zeven dagen; een abonnement kost daarna $ 9,99 per maand. Je kan er onbeperkt muziek mee downloaden (en deze offline beluisteren) of ermee luisteren naar Kazaa Radio.

Engadget