Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,0 megapixel
Zoom3x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Olympus PEN E-PL1 1 Foto Olympus PEN E-PL1 2 Foto Olympus PEN E-PL1 3

Inleiding

De Olympus PEN E-PL1 is een iets compacter en goedkoper broertje van de PEN E-P1 en de PEN E-P2. Net als deze twee voorgaande modellen is de PEN E-PL1 een zogenaamde Micro Four Thirds-camera. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera krijgt in het formaat van een compactcamera. De grootte van de zoomlens is afhankelijk van welk objectief je op de camera plaatst. Deze objectieven zijn los verkrijgbaar. De Olympus PEN E-PL1 beschikt standaard over een ingebouwde flitser, een mechanische beeldstabilisator en een HD-video-opnamemogelijkheid. Nieuw op de PEN-PL1 is verder de Live Guide. Deze helpt je bij het maken van mooie opnamen en legt in eenvoudige en heldere bewoordingen uit hoe je de instellingen van ingewikkelde functies, zoals scherptediepte, kunt aanpassen. De Olympus PEN E-PL1 is verkrijgbaar in het zwart, wit of in een champagne-kleur. Begin 2011 is de E-PL1 opgevolgd door de Olympus PEN E-PL2.   Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom en de groothoek zijn afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN E-PL1 is een Micro Four Thids-camera met een gewicht van 351 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,30 x 7,30 x 3,50 centimeter. De Olympus PEN E-PL1 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en goud.

Resolutie en lens

De PEN E-PL1 is uitgerust met een 12,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 84 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN E-PL1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 2,7\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-PL1

Van de Olympus PEN E-PL1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-PL1 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Olympus PEN E-PL1 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-PL1

Algemeen
ProductOlympus PEN E-PL1
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht351 gram
Afmetingen113,0 x 73,0 x 35,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange28 - 84 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0