Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-P2 1 Foto Olympus PEN E-P2 2 Foto Olympus PEN E-P2 3 Foto Olympus PEN E-P2 4

Inleiding

De Olympus PEN E-P2 is de opvolger van de Olympus PEN E-P1 die eerder in 2009 werd uitgebracht als eerbetoon aan de klassieke Olympus PEN-camera uit de jaren 50. Net zoals zijn voorganger biedt de PEN E-P2 spiegelreflexfunctionalitieten in de behuizing van een compactcamera. Ook op deze camera kan je weer zelf de zoomrange bepalen door er zelf lenzen op in te monteren - dankzij het Micro Four-Thirds Systeem kunnen dit lenzen van verschillende merken zijn. De belangrijkste verschillen ten opzichte van de PEN E-P1 zijn de toevoeging van verschillende nieuwe creatieve filters en van een additionele poort waarop een nieuwe hoge resolutie elektronische viewfinder (of een externe microfoon) kan worden aangesloten. Uiteraard is het maken van HD-video's ook nog altijd mogelijk. Houd er rekening mee dat de E-P2 wel een stuk gecompliceerder is dan de gemiddelde compactcamera. De E-P2 is in juni 2011 opgevolgd door de Olympus PEN E-P3 (met een 3-inch OLED-touchscreen).   Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom en de groothoek zijn afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN E-P2 is een spiegelreflexcamera met formaat van compacte camera met een gewicht van 355 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,1 x 7,0 x 3,6 centimeter. De Olympus PEN E-P2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Resolutie en lens

De PEN E-P2 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN E-P2 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-P2

Van de Olympus PEN E-P2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-P2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het Olympus PEN E-P2 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-P2

Algemeen
ProductOlympus PEN E-P2
Aankondiging2009
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht355 gram
Afmetingen121,0 x 70,0 x 36,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
ZoomrangeOnbekend
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0