Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,3 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-P1 1 Foto Olympus PEN E-P1 2

Inleiding

De Olympus PEN camera zette in de jaren 50 nieuwe standaarden voor digitale fotografie door zijn eenvoud, design en goede resultaten. In 2009 introduceerde Olympus als eerbetoon aan deze klassieker de Olympus PEN E-P1. De PEN E-P1 biedt de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera in het formaat van een compactcamera. De zoomrange van de camera is afhankelijk van lens die je op de camera monteert. Dankzij het Micro Four-Thirds Systeem kun je lenzen van verschillende fabrikanten op de PEN E-P1 gebruiken. De Olympus PEN E-P1 beschikt verder onder meer over een 12,3 megapixel sensor en over de mogelijkheid om video in HD op te nemen. Houd er wel rekening mee dat deze camera niet alleen een stuk geavanceerder, maar voor de beginnende gebruiker ook een stuk ingewikkelder is dan de gemiddelde compactcamera. Olympus breidde de PEN-serie in 2009 verder uit met de Olympus PEN E-P2.   Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom en de groothoek zijn afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN E-P1 is een camera als eerbetoon aan klassieke Pen met een gewicht van 355 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,10 x 7,00 x 3,60 centimeter. De Olympus PEN E-P1 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, beige, zwart en wit.

Resolutie en lens

De PEN E-P1 is uitgerust met een 12,3 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN E-P1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-P1

Van de Olympus PEN E-P1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-P1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Olympus PEN E-P1 testoverzicht de test

Specificaties Olympus PEN E-P1

Algemeen
ProductOlympus PEN E-P1
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht355 gram
Afmetingen121,0 x 70,0 x 36,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,3 megapixel
ZoomrangeOnbekend
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0