Interessant:

Vodafone pakt malafide sms-dienstverleners aan

nieuws 6 april 2010 om 14:10

Vodafone heeft laten weten "hard te gaan optreden tegen partijen die malafide sms-diensten aanbieden"; speciaal hiervoor worden de contracten met sms-dienstverleners aangescherpt.

Wanneer een sms-dienst in strijd is met geldende afspraken sluit Vodafone in uiterste gevallen de volledige shortcode af. De shortcode is het 4-cijferige telefoonnummer van de sms-dienstverlener waarmee verschillende diensten worden verstuurd. Om dit mogelijk te maken scherpt Vodafone de contracten met sms-dienstverleners aan. Vodafone zegt "niet langer te willen dat klanten ongewenst geconfronteerd worden met diensten en verkoopmethodes die indruisen tegen fatsoensnormen en algemeen rechtvaardigheidsgevoel".

Met deze stap legt Vodafone de verantwoordelijkheid voor het aanbod van sms-diensten neer bij de sms-dienstverleners die ook de aansluiting met het netwerk realiseren. De maatregelen dwingen retailers voortaan kritischer te kijken naar het type dienst die ze aansluiten, waardoor het de bedoeling is dat kwaadwillende sms-diensten voortaan aan de poort van het netwerk geweerd worden in plaats van achteraf afgesloten nadat klanten hebben geklaagd.

De aangescherpte contracten tussen Vodafone en dienstverleners vormen een aanvulling op de recent aangescherpte SMS Gedragscode. De Consumentenbond klaagde Vodafone begin dit jaar aan omdat de provider onterecht geld in rekening zou brengen voor ongevraagde sms'jes. De Consumentenbond verloor deze zaak echter nadat Vodafone een kort geding had aangespannen.

portablegear.nl