Interessant:

Vodafone: sms-oplichters moeten kosten van misleiding betalen

nieuws 9 november 2010 om 09:47

Vodafone gaat klanten die vermoeden het slachtoffer te zijn van misleidende sms-diensten direct crediteren; de kosten hiervan worden verhaald op de aanbieder van de sms-dienst.

Aanbieders van misleidende sms-diensten krijgen van Vodafone vanaf heden zelf de rekening gepresenteerd. Het is aan de aanbieder van de sms-dienst om te bewijzen dat de klacht van de klant ongegrond is. Deze opstelling richting benadeelde klanten en een harde opstelling richting hardnekkige overtreders onder de aanbieders van malafide sms-diensten moet ertoe leiden dat overlast voor klanten volledig verdwijnt.

Om dit te realiseren introduceert Vodafone een klachtenbeleid op basis van omgekeerde bewijslast. Hierbij krijgen klanten bij klachten over misleiding of bedrog in de regel het voordeel van de twijfel en worden ze meteen gecrediteerd. Het gecrediteerde geld wordt vervolgens teruggevorderd van de sms-dienstverlener bij wie deze misleidende dienst is aangesloten. Herhaaldelijke overtreding van aanbieders van sms-diensten zal leiden tot afsluiting. Om klanten te helpen bij het indienen van hun klacht heeft Vodafone een speciaal klachtenloket geopend via vodafone.nl/smsklacht.

Anthony Hellegers, Directeur Corporate Development bij Vodafone Nederland: "Premium sms-klachten hebben helaas een lange geschiedenis. De vele initiatieven door de sector en beleidsmakers hebben geleid tot hoge kosten voor operators maar nog niet tot het gewenste effect. Vodafone wil geen onderdeel uitmaken van een sector die overlast blijft veroorzaken voor onze klanten."

Door een harde aanpak van malafide aanbieders te combineren met een coulante opstelling richting benadeelde klanten hoopt Vodafone een verantwoorde en duurzame Premium sms-markt te creŽren.

Vodafone liet in april reeds weten malafide sms-diensten harder aan te pakken; dat de Consumentenbond Vodafone in januari nog beschuldigde van sms-terreur heeft Vodafone mogelijk extra gemotiveerd om de klachten aan te pakken.

portablegear.nl