Interessant:

Intel Core i7 Mobile: snelle laptop-chip

nieuws 24 september 2009 om 09:35

De komst was al verwacht, maar nu heeft chipfabrikant Intel de Intel Core i7 Mobile-processor ook officieel gepresenteerd: deze chip is een van de snelste laptopchips tot dusverre.

Intel presenteerde de processor aan het publiek op het Intel Developer Forum (IDF) in San Francisco. Intel toonde daar reeds ook een nog compactere generatie microchips en het vernieuwde Moblin 2.1 OS, een open source besturingssysteem dat ook geschikt zal zijn voor smartphones.

De Intel Core i7 Mobile-processor (voorheen bekend onder de codenaam 'Clarksfield') is speciaal ontwikkeld voor laptops en is gebaseerd op Intels snelle 'Nehalem'-microarchitectuur; voorheen waren deze chips alleen voorbehouden aan desktops.

Intel Core i7 Mobile chip gepresenteerd

In combinatie met de nieuwe Intel PM55 Express Chipset, bieden deze processors de beste prestaties voor high-end gaming, digitale media, foto's muziek, zakelijke toepassingen en andere multi-threaded software waarvoor dringend verwerkingssnelheid nodig is. De chips zorgen ook voor betere prestaties wanneer meerdere van deze toepassingen tegelijkertijd gebruikt worden.

Fabrikanten als Asus, Dell, HP en Toshiba, zullen zeer binnenkort laptops met de Intel Core i7 Mobile processors leveren. HP heeft reeds aangekondigd dat de nieuwe luxueuze HP Envy 15 over Intels nieuwe processor zal beschikken. Toshiba zal de krachtige Qosmio X500 gaming laptop van de chip voorzien.

portablegear.nl