Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,2" (125 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto LG Optimus L3 1 Foto LG Optimus L3 2 Foto LG Optimus L3 3

Inleiding

De LG Optimus L3 (E400) is een 3,2-inch Android 2.3-smartphone, die is aangekondigd op het Mobile World Congress 2012. Tegelijkertijd met dit 3,2-inch model introduceerde LG twee andere nieuwe modellen in de nieuwe LG L-Style serie: de Optimus L5 (4-inch) en de Optimus L7 (4,3-inch). De Optimus L3 is het kleinste en eenvoudigste model in de serie met een 800MHz-processor, 1,2GB geheugen en een 3,2-megapixel camera. Ook WiFi, 3G/UMTS en Bluetooth en bekende Google-apps (Google Talk, Gmail etc.) zijn standaard. De Optimus L5 en Optimus L7 zijn niet alleen groter, maar worden ook standaard geleverd met Android 4.0 in plaats van Android 2.3. In februari 2013 is dit model opgevolgd door de LG Optimus L3 II.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus L3 weegt 109 gram. De afmetingen bedragen 10,3 x 6,2 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 390 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De LG Optimus L3 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus L3 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus L3 kan je snel mobiel internetten dankzij de UMTS ondersteuning. Met de LG Optimus L3 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus L3 heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus L3 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus L3 bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus L3 heeft een ingebouwde camera met een 3,2 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus L3 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L3 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L3

Van de LG Optimus L3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus L3 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,0. Lees in het LG Optimus L3 testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus L3

Algemeen
ProductLG Optimus L3
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen103,0 x 62,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAM384 MB
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (125 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidUMTS
DualSIM
VerbindingUSB