Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm3,2" (125 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus L3 II 1 Foto LG Optimus L3 II 2 Foto LG Optimus L3 II 3 Foto LG Optimus L3 II 4 Foto LG Optimus L3 II 5

Inleiding

De LG Optimus L3 II (E430) is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van de originele LG Optimus L3. Het toestel combineert een minimalistisch en functioneel ontwerp met innovatieve technologie en een duurzame batterij. Net als zijn voorganger is de Optimus L3 II een entry-level Android-smartphone. Nieuw is de verbetere 5-megapixel camera (was 3,2-megapixel). Verder beschikt dit model over Android 4.1, 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth 3.0. Apps voor Gmail, Google Maps, YouTube, Google Talk, Facebook en Twitter zijn voorgeinstalleerd; meer apps vind je in de Google Play Store. Muziek luisteren is mogelijk via FM-radio of de MP3-speler. Het 2GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Tegelijkertijd met dit model zijn de Optimus L5 II en Optimus L7 II aangekondigd.

Specificaties

De LG Optimus L3 II is voorzien van een 1 GHz Qualcomm Snapdragon S1 single-core processor met 512 MB RAM. De LG Optimus L3 II heeft 2 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.500 mAh. Met de Optimus L3 II kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera. De camera op de LG Optimus L3 II heeft geen flitser. De LG Optimus L3 II is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de Optimus L3 II ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Optimus L3 II is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L3 II draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L3 II

Van de LG Optimus L3 II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus L3 II is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,3. Lees in het LG Optimus L3 II testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus L3 II

Algemeen
ProductLG Optimus L3 II
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen103,0 x 61,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag2 GB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (125 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB