Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,3" (217 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus L7 1

Inleiding

De LG Optimus L7 (P700) is een smartphone met een 4,3-inch IPS-touchscreen en het Android 4.0-besturingssysteem, die is aangekondigd op het Mobile World Congress 2012. Tegelijkertijd met dit model introduceerde LG twee andere nieuwe modellen in de nieuwe LG L-Style serie: de Optimus L3 (3,2-inch en Android 2.3) en de Optimus L5 (4-inch en eveneens Android 4.0). De Optimus L7 is met 4,3-inch niet alleen het grootste model in de L-Style serie, het is ook het model met de meest uitgebreide specificaties. Het modieuze toestel is onder meer voorzien van een 1GHz-processor, 4GB geheugen, een 5-megapixel camera met LED-flitser, 3G/HSDPA, WiFi, DLNA, Bluetooth 3.0 en een VGA-webcam. Middels het Android 4.0-besturingssysteem heb je direct toegang tot de Android Market en tot functionaliteiten zoals een datameter (meet hoeveel MB je online verbruikt), Face Unlock (de telefoon beveiligen middels gezichtsherkenning) en de People app (voor een snel overzicht van je contacten en updates van je sociale netwerken waaronder Twitter en Google+). In februari 2013 is dit model opgevolgd door de LG Optimus L7 II.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus L7 is een stijlvolle 4,3-inch Android-smartphone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,6 x 6,7 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 350 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 850 uur. De LG Optimus L7 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus L7 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus L7 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus L7 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus L7 heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus L7 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus L7 bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus L7 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus L7 is uitgerust met een IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L7 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L7

Van de LG Optimus L7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus L7 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,1. Lees in het LG Optimus L7 testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus L7

Algemeen
ProductLG Optimus L7
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen126,0 x 67,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (217 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB