Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,0" (144 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus L5 1

Inleiding

De LG Optimus L5 (E610) is een Android 4.0-smartphone met een 4-inch touchscreen, die isaangekondigd op het Mobile World Congress 2012. Tegelijkertijd met dit model introduceerde LG twee andere nieuwe modellen in de nieuwe LG L-Style serie: de Optimus L3 (3,2-inch en Android 2.3) en de Optimus L7 (4,3-inch en eveneens Android 4.0). De Optimus L5 is uitgerust met een 800MHz-processor, 3GB geheugen en een 5-megapixel camera met autofocus, een LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder. Dankzij Android 4.0 kan je rekenen op alle bekende Google-apps (YouTube, Gmail, Google Talk etc.), toegang tot de Google Play Store (Android Market) en snel contact met sociale netwerken (Twitter, Google+) via de People app. Tevens is de Polaris OfficeViewer voorgeinstalleerd. In februari 2013 is dit model opgevolgd door de LG Optimus L5 II.

Specificaties

De LG Optimus L5 is voorzien van 512 MB RAM. De LG Optimus L5 heeft 3 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.500 mAh. Met de Optimus L5 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus L5 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Optimus L5 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Optimus L5 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L5 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L5

Van de LG Optimus L5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Optimus L5 beschikbaar.

Specificaties LG Optimus L5

Algemeen
ProductLG Optimus L5
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht122 gram
Afmetingen118,0 x 67,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag3 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (144 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB