Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7.5 Mango
Opslag MB
Scherm3,8" (246 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus 7.5 1

Inleiding

De LG Optimus 7.5 is qua hardware identiek aan de eerder uitgebrachte LG Optimus 7 (E900). Net als zijn voorganger is dit model voorzien van een 3,8-inch multitouch-display, een 1GHz-processor en een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder. Ook de connectiviteit is met WiFi, Bluetooth, 3G/HSDPA en DLNA ongewijzigid gebleven, evenals het 16GB geheugen (niet uitbreidbaar). Nieuw is echter dat de Optimus 7.5 - de naam doet het al vermoeden - standaard is voorzien van het Windows Phone 7.5 Mango-besturingssysteem, dat volledige Nederlandse ondersteuning biedt. Op de Optimus 7 (met de eerste editie van Windows Phone 7) ontbrak dit. Dankzij Windows Phone 7.5 krijg je de beschikking over een eenvoudige en toegankelijke interface met onder meer perfecte integratie met sociale netwerken (Twitter, Facebook, LinkedIn, Windows Live Messenger) en met de Office Hub (met daarin mobiele versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote).

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus 7.5 is een WP7.5 Mango-smartphone met een gewicht van 157 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,5 x 6,0 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 330 uur. De LG Optimus 7.5 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus 7.5 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus 7.5 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus 7.5 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus 7.5 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus 7.5 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus 7.5 bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus 7.5 heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus 7.5 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus 7.5 draait op Windows Phone 7.5 Mango. Windows Phone 7 is Microsofts mobiele besturingssysteem. Windows Phone 7.5 Mango is de eerste grote update van Windows Phone 7. Met de Mango-update kun je onder meer rekenen op ondersteuning van Internet Explorer 9, multitasking en de Nederlandse taal. Bijzonder is de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen SMS, Facebook, Twitter en Windows Live Messenger (MSN) binnen één conversatie. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor Mango vind je in de Windows Phone Marketplace.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus 7.5

Van de LG Optimus 7.5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Optimus 7.5 beschikbaar.

Specificaties LG Optimus 7.5

Algemeen
ProductLG Optimus 7.5
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht157 gram
Afmetingen125,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7.5 Mango
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm3,8" (246 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB