Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,7" (318 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG Optimus G 1 Foto LG Optimus G 2 Foto LG Optimus G 3

Inleiding

De LG Optimus G (E975 / E970 / E973) is een krachtige smartphone met een 1,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon S4-processor, Android 4.1 Jelly Bean en een helder True HD IPS+ display. Daarnaast beschikt de Optimus G over een 13-megapixel camera, een 1,3-megapixel frontcamera, WiFi, Bluetooth, GPS, 3G/HSDPA en 2GB RAM. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. Het toestel is slechts 8,45 millimeter dik en voor het display heeft LG gebruik gemaakt van de nieuwe "G2 Touch Hybrid Display"-techniek. Met deze technologie wordt de ruimte tussen het fysieke scherm en het actuele touchscreen geminimaliseerd, waardoor het display en de rand (en dus het toestel) zeer slank is. Bijzondere functionaliteiten zijn verder QuickMemo (waarmee het mogelijk is om over de interface heen aantekeningen te maken), 'Live Zooming' (waarmee je tijdens het bekijken van video kan in- en uitzoomen) en 'Cheese Shutter' (met stemopdracht een foto maken). Dit model is opgevolgd door de LG Optimus G Pro (met 5,5-inch display).

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus G is een quad-core Android 4.0-smartphone met een gewicht van 145 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,2 x 6,9 x 0,9 centimeter. De LG Optimus G is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus G ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus G kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de LG Optimus G kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus G heeft 32 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus G heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus G bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus G heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus G is uitgerust met een True HD IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder meer een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. De LG's Mobile Graphic Engine zorgt ervoor dat kleuren automatisch worden aangepast. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 768 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus G draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus G

Van de LG Optimus G staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus G is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het LG Optimus G testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus G

Algemeen
ProductLG Optimus G
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht145 gram
Afmetingen132,0 x 69,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (318 ppi)
Resolutie1.280 x 768px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB