Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Desire S 1 Foto HTC Desire S 2

Inleiding

De HTC Desire S is de opvolger van de populaire HTC Desire. Het op Android 2.3 gebaseerde toestel combineert uitgesproken ontwerp met krachtige prestaties. De HTC Desire S is vervaardigd uit een stuk aluminium waardoor het toestel robuust aanvoelt en een hoogwaardige uitstraling heeft. Met de nieuwe Qualcomm 1GHz MSM8255 Snapdragon processor levert de HTC Desire S indrukwekkende snelheid. Verder zorgen de camera's aan de voor- en achterzijde van het toestel voor scherpe HD-video opnames. Op het 3,7-inch superLCD-scherm kunnen deze vervolgens haarscherp worden afgespeeld. De HTC Desire S beschikt over de HTC Sense 3.0-interface, WiFi, 3G/HSDPA, 1,1GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flits en is verkrijgbaar in het zilver. Tegelijkertijd met de Desire S zijn de HTC Incredible S en HTC Wildfire S geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De HTC Desire S is een high-end Android-smartphone met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,5 x 6,0 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 430 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 455 uur. De HTC Desire S is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Desire S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Desire S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Desire S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Desire S heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Desire S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Desire S bedien je middels een touchscreen. De HTC Desire S heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC Desire S is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Desire S draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Desire S

Van de HTC Desire S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Desire S is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het HTC Desire S testoverzicht de testen

Specificaties HTC Desire S

Algemeen
ProductHTC Desire S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen115,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.450 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB