Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC Incredible S 1 Foto HTC Incredible S 2

Inleiding

De HTC Incredible S bevat verschillende hoogwaardige multimedia-elementen waarmee je makkelijk online je leven kan delen. Dankzij de camera aan de voorzijde van het toestel en video-call functionaliteit kan je continu live face-to-face chatten met je vrienden. Ook levert de HTC Incredible S scherpe foto's met de 8 megapixel camera met dubbele flits. Door DLNA-technologie kunnen video's, foto's en muziek eenvoudig worden gedeeld met andere apparaten zoals de TV. Verder maakt de HTC Incredible S het opnemen en bekijken van HD video zeer eenvoudig. Een helder 4-inch superLCD-touchscreen en stereo surround sound brengen een levendige multimedia-ervaring naar de mobiele telefoon. De Desire S maakt gebruik van de HTC Sense-interface en ondersteunt WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail en aGPS. Het toestel beschikt over een krachtige 1GHz Qualcomm Snapdragon-processor en heeft 1,1GB intern geheugen (uitbreidbaar via microSD) aan boord. De HTC Incredible S draait in eerste instantie op Android 2.2 (Froyo), een upgrade naar Android 2.3 (Gingerbread) volgt spoedig. Tegelijkertijd met de Incredible S zijn de HTC Desire S en de HTC Wildfire S aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De HTC Incredible S is een Android 2.3-smartphone met een gewicht van 136 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,0 x 6,4 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 380 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 370 uur. De HTC Incredible S is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Incredible S ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Incredible S kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Incredible S kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Incredible S heeft 1 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Incredible S heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Incredible S bedien je middels een touchscreen. De HTC Incredible S heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De HTC Incredible S is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Incredible S draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC Incredible S

Van de HTC Incredible S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Incredible S is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het HTC Incredible S testoverzicht de testen

Specificaties HTC Incredible S

Algemeen
ProductHTC Incredible S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht136 gram
Afmetingen120,0 x 64,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.450 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB