Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,0" (537 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto HTC U11 plus 1 Foto HTC U11 plus 2 Foto HTC U11 plus 3 Foto HTC U11 plus 4 Foto HTC U11 plus 5

Inleiding

De HTC U11+ is een uitgebreide versie van de HTC U11. De U11+ heeft een 6-inch, daar waar de originele U11 het met een 5,5-inch scherm moet doen. De 18:9 beeldverhoudingvan de U11+ zorgt ervoor dat het grote scherm met gemak in je hand past. Content komt tot leven op het kleurrijke DCI-P3-beeldscherm. De HTC U11+ ondersteunt ook HDR10 video voor levendige beelden, dus maak je klaar om betoverd te worden én te blijven. De accu in de U11+ is één van de grootste accu's ooit van HTC. De U11+ heeft hierdoor bijna 30 procent meer batterijduur dan de U11. Tegelijk met de HTC U11+ introduceerde HTC een goedekopere U11 variant, de HTC U11 life.

Edge Sense-technologie

De HTC U11+ is uitgerust met de Edge Sense-technologie. Met een simpele knijpbeweging open je de camera, maak je foto’s, activeer je een voice assistant, open je apps en nog veel meer. Je kunt met Edge Sense niet alleen foto’s maken, maar je kunt er ook je favoriete apps, zoals Google Maps of Facebook mee openen en bedienen. Een knijpbeweging opent Edge Launcher, welke je aan kunt passen voor makkelijke en snelle toegang tot je favoriete apps, contacten en instellingen. Je kunt Edge Sense ook gebruiken om Google Assistant te openen. Je hoeft niet eens “Ok Google” te zeggen, je hoeft enkel te knijpen en je vraag te stellen voor direct resultaat.

Camera's

De HTC U11+ is uitgerust met een betere camera dan de HTC U11, die werd beloond met een uitzonderlijke DxOMark Mobile score van 90. De full-sensor Phase Detection Autofocus van de HTC U11+ maakt gebruik van dezelfde technologie als in DSLR-camera’s. De nieuwe 8MP frontcamera maakt gebruik van dezelfde HDR Boost en ruisonderdrukkingstechnologie als de hoofdcamera. De HTC U11+ beschikt tot slot over dezelfde bekroonde videokwaliteit als de HTC U11. UltraSpeed autofocus legt actiebeelden kraakhelder vast en door de Acoustic Focus met 360° geluidsopnames klinkt het alsof je nog steeds in het actiemoment aanwezig bent.

Geluid

Met HTC BoomSound en de HTC Usonic-oordopjes geniet je altijd en overal van de beste audio. Het is zelfs zo dat de HTC U11+ is uitgerust met de beste BoomSound ooit - maar liefst 30% luider dan de HTC U11, met rijker geluid, beter bereik en minder vervorming. Voor de beste luisterervaring brengen de HTC Usonic-oordopjes met sonar-achtige technologie je binnenoor in kaart om zo het geluid af te stemmen op jouw specifieke gehoor. De geavanceerde Active Noise Cancellation-techniek, die in de HTC USonic oordopjes is ingebouwd, monitort automatisch de omgevingsgeluiden en past het geluid hieraan aan. Deze oordopjes worden meegeleverd in de doos.

Design

Meest opvallend aan de U11+ is de nieuwe kleur Translucent Black (doorzichtig zwart). Met deze kleur is de achterzijde deels doorzichtig, waardoor je een blik kan werpen op de innerlijke schoonheid van het toestel. Het toestel is verder water- en stofbestendig dankzij de IP68-certificering. De HTC U11+ wordt geleverd met de HTC U11+ Clear case. Deze beschermhoes is speciaal ontworpen om met Edge Sense te werken en maakt het mogelijk om er op elk gewenst moment gebruik van te maken of in te knijpen. Daarnaast zorgt de doorzichtige hoes ervoor dat je te allen tijde van je toestel kunt genieten en dat hij beschermd is tegen schade, vuil en stof.

Besturingssysteem HTC U11 plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen HTC U11 plus

Van de HTC U11 plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC U11 plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het HTC U11 plus testoverzicht de test

Specificaties HTC U11 plus

Algemeen
ProductU11+
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

Gewicht188 gram
Afmetingen158,5 x 74,9 x 8,5 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.930 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core (max 2,5 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (537 ppi)
Resolutie1.440 x 2.880px
SchermsoortSuper LCD3
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C