Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto HTC U11 life 1 Foto HTC U11 life 2 Foto HTC U11 life 3 Foto HTC U11 life 4 Foto HTC U11 life 5

Inleiding

De HTC U11 life is de derde telefoon in de U11-serie, na de HTC U11 en de HTC U11+. De U11 Life is een midrange toestel, met tal van features, die ook in de duurdere modellen te vinden zijn.

Edge Sense HTC U11 life

De HTC U11 life is uitgerust met de Edge Sense-technologie. Met een simpele knijpbeweging open je de camera, maak je foto’s, activeer je Google Assistant, zet je je zaklamp aan, open je apps en verricht je alle andere handelingen die je nodig hebt. De fabrieksinstelling van Edge Sense opent standaard de camera: gewoon oppakken en knijpen. Richt en knijp nog een keer om een foto te maken. Je kunt Edge Sense ook instellen om je favoriete apps, zoals Google Maps of Facebook, te openen en te bedienen. Edge Sense is ook te gebruiken om Google Assistant te openen, maar je kan ook gewoon “Ok Google” zeggen. Vind een restaurant, surf op het web, zoek de uitslag van die ene wedstrijd op, regel een routebeschrijving naar die nieuwe hotspot of check het weer op je vakantiebestemming. Google Assistant is makkelijk te activeren met een knijpbeweging of via een spraakopdracht.

Geluid HTC U11 life

De HTC U11 life levert een van de meest persoonlijke audio-ervaringen, HTC USonic. Net zoals bij het vlaggenschip, de HTC U11, komt USonic automatisch met Active Noise Cancellation en Hi-Res Audio met gecertificeerde 24-bits geluidskwaliteit. De HTC Usonic-oordopjes brengen je binnenoor in kaart met sonar-achtige technologie om zo het geluidsprofiel af te stemmen op jouw specifieke gehoor. Hiermee wordt een persoonlijke, geoptimaliseerde luisterervaring gecreëerd, die helemaal is aangepast aan jouw voorkeuren. HTC USonic maakt gebruik van Active Noise Cancellation, wat stoorzenders en afleidingen minimaliseert. De geavanceerde Active Noise Cancellation-techniek die in de HTC Usonic-oordopjes is ingebouwd, monitort automatisch de omgevingsgeluiden en past het geluid aan aan nieuwe geluiden of verstoringen.

Camera's HTC U11 life

De hoofdcamera van de HTC U11 life is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF) voor snelle focus en minder vage beelden, en HDR Boost voor een dynamischer lichtbereik, de reductie van omgevingsruis, uitstekende detailweergave en betere witbalansen. De HTC U11 life maakt ook gebruik van 4K video-opnames en Temporal Noice Reduction-technologie, wat informatie uit de vorige en volgende frames analyseert en daar de ongewenste elektronische ruis uit haalt voor een soepele kijkervaring en kleurrijke video’s. De 16-megapixel frontcamera combineert high res details met HTC’s UltraPixel lichtgevoeligheid voor perfecte selfies, dag of nacht. Het gebruikt ook dezelfde krachtige HDR Boost en ruisonderdrukking als de hoofdcamera.

Design HTC U11 life

Het design van de HTC U11 life borduurt voort op de “vloeibare” oppervlak-filosofie van HTC. Om de duurzame acrylglazen achterkant van de HTC U11 life te maken, is gebruik gemaakt van Optical Spectrum Hybrid Deposition, een methode die reflecterende, kostbare mineralen laagt. Het resultaat zijn levendige kleuren die het licht elke keer als je beweegt anders reflecteren. Met de bouw van de HTC U11 life is hetzelfde 3-assige symmetrieconcept als bij de HTC U11 toegepast, waardoor de telefoon slank aanvoelt, ongeacht hoe je hem vasthoudt. Dit maakt de HTC U11 life niet alleen zeer aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat hij prettig in de hand ligt. Het IP67-weerbestendige ontwerp betekent dat de HTC U11 life beschermd is tegen alle weersomstandigheden, waardoor je zelfs foto’s kunt maken wanneer het regent, sneeuwt of in stoffige omstandigheden. Als het weer het onmogelijk maakt om je touchscreen te bedienen, maakt Edge Sense het mogelijk om makkelijk foto’s te schieten zonder het scherm ooit aan te raken.

Besturingssysteem HTC U11 life

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen HTC U11 life

Van de HTC U11 life staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC U11 life is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het HTC U11 life testoverzicht de test

Specificaties HTC U11 life

Algemeen
ProductHTC U11 life
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

Gewicht142 gram
Afmetingen149,1 x 72,9 x 8,1 mm
IP codering, IP67
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 630
Kloksnelheid8 core
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C