Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 2003
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto HTC Touch Dual 1

Inleiding

De HTC Touch Dual is een HSDPA smartphone met zowel een touchscreen als een keypad. De HTC Touch Dual is de opvolger van de onlangs geintroduceerde HTC Touch. Grootste punt van kritiek bij de originele Touch was de beperkte internetsnelheid (GPRS). HTC komt tegemoet aan deze kritiek door de Touch Dual te voorzien van supersnel HSDPA internet. Ander groot verschil is het sliding keypad van de Touch Dual. Hierdoor heb je de keuze hoe je de telefoon wilt bedienen; via het 2,6" touchscreen met bewegingsherkenning of 'old-school' via het uitschuifbare keypad. Zoals alle HTC telefoons draait ook de Touch Dual op Windows Mobile 6. Verder is de HTC Touch Dual nog voorzien van bluetooth, ruim intern geheugen en een 2 megapixel camera. Andere telgen in de HTC Touch-familie zijn de HTC Touch Cruise en HTC Touch Diamond.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Dual is een Windows Mobile slider smartphone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,70 x 5,50 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 250 uur. De HTC Touch Dual is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Dual ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Dual kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Dual kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Dual heeft 128 MB intern geheugen (SDRAM). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Touch Dual heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Dual heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 2.00 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0.1 megapixel.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Dual is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch Dual draait op Windows Mobile 2003. Windows Mobile 2003 was de opvolger van Pocket PC 2002 en de eerste versie van Windows Mobile, Microsofts mobiele besturingssysteem. In 2004 verscheen ook Windows Mobile 2003 SE (Special Edition) met enkele extra opties.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Dual

Van de HTC Touch Dual staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Dual is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het HTC Touch Dual testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Dual

Algemeen
ProductHTC Touch Dual
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen107,0 x 55,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 2003
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 400 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag128 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0