Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.1
Opslag MB
Scherm2,8" (286 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto HTC Touch Pro 1 Foto HTC Touch Pro 2 Foto HTC Touch Pro 3

Inleiding

De HTC Touch Pro is de toetsenbord uitvoering van de HTC Touch Diamond. Met de Touch Pro voegt HTC dus wederom een hybride smartphone - zowel toetsenbord als touchscreen - toe aan haar assortiment. De HTC Touch Pro is een 165 gram wegende smartphone draaiend op Windows Mobile 6.1 Professional. Naast het toetsenbord verschilt de Touch Pro ook op geheugengebied van de Touch Diamond. Daar waar de Diamond is voorzien van 4 GB intern geheugen heeft de Touch Pro 'slechts' 512 MB flash geheugen. Dit geheugen is overigens wel uit te breiden. De HTC Touch Pro is verder nog voorzien van een TV-Out, GPS, bluetooth en WiFi. Al met al een erg complete smartphone dus. Andere hybride toestellen van HTC zijn de HTC Shift X9500, HTC Advantage X7500 en HTC TyTN II. De HTC Touch pro werd in januari 2009 opgevolgd door de HTC Touch Pro2. >> Bekijk ook de test waarin PortableGear de HTC Touch Pro vergelijkt met de Samsung Omnia en Sony Ericsson Xperia X1.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Pro is een hybride Windows smartphone met een gewicht van 165 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,20 x 5,10 x 1,80 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 480 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 406 uur. De HTC Touch Pro is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Pro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Pro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Pro heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van HTC ExtUSB overzetten van en naar je PC. De Touch Pro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Pro heeft een ingebouwde camera met een 3.15 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Pro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 640 pixels. De HTC Touch Pro draait op Windows Mobile 6.1. Met Windows Mobile 6.1 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile, Live Messenger, Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Pro

Van de HTC Touch Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Pro is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het HTC Touch Pro testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Pro

Algemeen
ProductHTC Touch Pro
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht165 gram
Afmetingen102,0 x 51,0 x 18,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 528 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (286 ppi)
Resolutie480 x 640px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingHTC ExtUSB