Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.0
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto HTC Touch Cruise 1 Foto HTC Touch Cruise 2 Foto HTC Touch Cruise 3 Foto HTC Touch Cruise 4 Foto HTC Touch Cruise 5

Inleiding

De HTC Touch Cruise is de eerste smartphone uit de HTC Touch serie met ingebouwde GPS. Wegenkaarten van West-Europa worden meegeleverd, waardoor je met de Touch Cruise niet gauw de weg zal kwijtraken. De HTC Touch biedt net als de Touch Dual razendsnelle mobiel toegang tot mobiel internet via HSDPA. Evanals de andere Touch toestellen bevat de Touch Cruise HTC's TouchFLO-technologie, waarmee het toestel met een vinger kan worden bediend. Nieuw is het speciale trackwheel, waarmee HTC eenvoudig scrollen en in- / uitzoomen introduceert. Het HTC-startscherm biedt directe toegang tot e-mails, smsjes, agenda, contacten en een overzicht van de weersverwachting en voorspellingen voor honderden steden. Andere opvallende features zijn de WiFi en bluetooth ondersteuning, een 3 megapixel autofocus camera, uitbreidbaar geheugen, een fm-tuner en een 2,8" groot touchscreen. De Touch-familie bestaat naast de HTC Touch Cruise uit de HTC Touch (GPRS candybar), HTC Touch Dual (HSDPA slider) en de HTC Touch Diamond (HSPDA & Windows Mobile 6.1). >>> Vernieuwde editie: In 2009 introduceerde HTC een vernieuwde editie van de HTC Touch Cruise met rondere vormen en compactere afmetingen; deze vernieuwde editie (ook wel HTC Touch Cruise II of HTC Touch Cruise2) is tevens de eerste HTC smartphone die beschikt over "HTC Footprints", een applicatie waarmee met een aanraking een digitale ansichtkaart van de omgeving kan worden gecreeerd.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch Cruise is een HSDPA navigatietelefoon met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,00 x 5,80 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 450 uur. De HTC Touch Cruise is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch Cruise ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch Cruise kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Touch Cruise kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch Cruise heeft 256 MB intern geheugen (ROM). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Touch Cruise heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch Cruise heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 3.00 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0.3 megapixel.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch Cruise is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch Cruise draait op Windows Mobile 6.0. Met Windows Mobile 6.0 heb je een mobiel kantoor op zak. Dit besturingssysteem komt met Microsofts belangrijkste mobiele toepassingen, zoals Outlook Mobile en Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch Cruise

Van de HTC Touch Cruise staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch Cruise is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,2. Lees in het HTC Touch Cruise testoverzicht de testen

Specificaties HTC Touch Cruise

Algemeen
ProductHTC Touch Cruise
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen110,0 x 58,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 400 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB