Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,3 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G1X 1 Foto Canon PowerShot G1X 2 Foto Canon PowerShot G1X 3 Foto Canon PowerShot G1X 4 Foto Canon PowerShot G1X 5

Inleiding

De Canon PowerShot G1X is een geavanceerde compacte camera met een 14,3-megapixel sensor, een 28mm groothoeklens en een 4-voudige optische zoom. Net als de voorgaande Canon PowerShot G12 is de PowerShot G1X voorzien van een uitvouwbaar en draaibaar (3-inch) display, zodat je altijd het scherm goed kan aflezen, ongeacht vanuit welke hoek je een foto maakt. Dankzij de DIGIC 5-processor biedt de PowerShot G1X goede prestaties bij weinig licht en wordt ruis zoveel mogelijk onderdrukt. Optische beeldstabilisatie, een high-speed burstmodus, een ingebouwde pop-up flitser en een RAW-opnamemodus zijn eveneens aanwezig. Video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit en tijdens het filmen blijft de 4-voudige optische zoom bruikbaar; tevens wordt tijdens het filmen audio in stereo-kwaliteit opgenomen. Dankzij de speciale videotoets heb je snel toegang tot de videorecorder. De High Dynamic Range (HDR)-functionaliteit zorgt ervoor dat je details van meerdere afbeeldingen kan combineren voor één perfecte afbeelding. De Canon PowerShot G1X is standaard voorzien van een optische viewfinder en heeft een robuuste en compacte behuizing van roestvrij staal; de camera is uitgevoerd in het zwart. In februari 2014 volgde de Canon PowerShot G1 X Mark II en in juni 2015 de PowerShot G3 X.

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot G1X is een geavanceerde 14-megapixel compactcamera met een gewicht van 390 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,7 x 8,1 x 6,5 centimeter. De Canon PowerShot G1X is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De PowerShot G1X is uitgerust met een 14,3 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 112 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PowerShot G1X snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 920.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G1X

Van de Canon PowerShot G1X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G1X is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Canon PowerShot G1X testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G1X

Algemeen
ProductCanon PowerShot G1X
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht390 gram
Afmetingen117,0 x 81,0 x 65,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,3 megapixel
Zoomrange28 - 112 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 24 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0