Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom5x
Scherm5,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G16 1 Foto Canon PowerShot G16 2 Foto Canon PowerShot G16 3

Inleiding

De Canon PowerShot G16 is een compactcamera voor professionele gebruikers met een pop-up flitser, een 12,1-megapixel sensor, 5-voudige optische zoom, een RAW-opnamemodus en een Full HD-videorecorder, ND-filter, een ISO-waarde tot maximaal 12.800, WiFi, HDMI en een krachtige DIGIC 6-beeldprocessor. Met de ZoomPlus-functie is de 5-voudige optische zoom uitbreidbaar tot maximaal 10-voudige zoom. Het†HS System zorgt voor goede resultaten bij weinig licht en†Intelligent IS gaat het gevecht aan met bewegingsonscherpte en zorgt ervoor dat al je foto's scherp en gedetailleerd zijn, ook bij volledige zoom en bij weinig licht. Supersnelle actie fotograferen is mogelijk dankzij†9,3†fps continu-opnamen en high-speed 0,1 seconde autofocus.†Met het draaiwieltje aan de voorzijde heb je tijdens het fotograferen snel toegang tot essentiŽle instellingen (volledig handmatig, in RAW of in verschillende beeldverhoudingen fotograferen). Zo heb je volledige controle over de compositie en nabewerking van opnamen met de meegeleverde software.†Met de WiFi-voorziening van de PowerShot G16 maak je eenvoudig verbinding met je draadloze thuisnetwerk, compatibele printers, PC's en slimme apparaten, zodat je je opnamen eenvoudig online kunt delen en de GPS-code van de opnamelocatie kunt meegeven. Met Image Sync maak je eenvoudig een back-up van je opnamen naar je PC, of online naar CANON iMAGE GATEWAY of Flickr. Dit model volgt de Canon PowerShot G15 op.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De PowerShot G16 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G16

Van de Canon PowerShot G16 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G16 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Canon PowerShot G16 testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G16

Algemeen
ProductCanon PowerShot G16
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht360 gram
Afmetingen356,0 x 76,0 x 40,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange28 - 140 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60fps
Scherm
Scherm5,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0