Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.2
Opslag MB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Asus Eee Pad MeMO 1 Foto Asus Eee Pad MeMO 2 Foto Asus Eee Pad MeMO 3 Foto Asus Eee Pad MeMO 4 Foto Asus Eee Pad MeMO 5 Foto Asus Eee Pad MeMO 6 Foto Asus Eee Pad MeMO 7

Inleiding

De Asus Eee Pad MeMO (ME171) is een 7-inch digitaal notitieblok annex tablet met een helder Super IPS+ display van het krasbestendige Gorilla Glass. De MeMO draait op Android 3.2 Honeycomb (nieuwere edities van de MeMO -met modelnummer ME172V- zijn voorzien van Android 4.1 Jelly Bean) en beschikt over een dual-core 1,2GHz Snapdragon Qualcomm-processor. De MeMO - door Asus zelf bestempeld als 'een perfecte combinatie van een tablet en een smartphone' - is verder voorzien van een 1,2-megapixel camera aan de voorzijde, een 5-megapixel camera aan de achterzijde en 1080p HD-videoweergave. De Eee Pad MeMO komt met een styluspen en met een stereo-Bluetooth headset met de naam 'MicMe'. Tegelijkertijd met de Eee Pad MeMO zijn de Asus Eee Pad Slider en de Asus Eee Pad Transformer aangekondigd, die eveneens draaien op Android Honeycomb. Google heeft later een aangepaste versie van de MeMO uitgebracht als de Google Nexus 7. De ME171 is opgevolgd door de Asus MeMo Pad HD 7 (ME173).

Apparaat & afmetingen

De Asus Eee Pad MeMO is een digitaal notitiblok annex tablet met een gewicht van 400 gram. De afmetingen van het tablet zijn 20,1 x 11,8 x 1,3 centimeter.

Hardware

De Asus Eee Pad MeMO draait op een 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon S1 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-|spec_Scherm=-1|-scherm is 1280 x 800 pixels. |tekst_Scherm=-1| Met de ingebouwde webcam kan je de Eee Pad MeMO ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Asus Eee Pad MeMO kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Asus Eee Pad MeMO draait op Android 3.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 (geoptimaliseerd voor 10-inch tablets) en Android 3.2 (dat ook is geoptimaliseerd voor 7-inch tablets) zijn kleine updates ten opzichte van 3.0. Deze versies bieden onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Asus Eee Pad MeMO

Van de Asus Eee Pad MeMO staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Eee Pad MeMO is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Asus Eee Pad MeMO testoverzicht de testen

Specificaties Asus Eee Pad MeMO

Algemeen
ProductAsus Eee Pad MeMO
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht400 gram
Afmetingen201,0 x 118,0 x 13,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.270 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee