Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.1
Opslag32 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Asus Eee Pad Slider 1 Foto Asus Eee Pad Slider 2 Foto Asus Eee Pad Slider 3 Foto Asus Eee Pad Slider 4 Foto Asus Eee Pad Slider 5 Foto Asus Eee Pad Slider 6

Inleiding

De Asus Eee Pad Slider (SL101) is een 10,1-inch tablet die qua design doet denken aan de HTC Shift, een hybride smartphone-netbook die HTC in het verleden uitbracht. De Eee Pad Slider heeft een uitschuifbaar qwerty-toetsenbordje, dat onder het touchscreen is uit te schuiven. De Eee Pad Slider draait op Android 3.1 Honeycomb en beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor. Voor het display is gebruik gemaakt van de heldere IPS-technologie (bekend van de iPad). De Eee Pad Slider is verder voorzien van Bluetooth 2.1, WiFi, een miniUSB-poort, een microSD-kaartslot, een miniHDMI-aansluiting, een 5-megapixel camera om mee te fotograferen en een 1,3-megapixel webcam om mee te videochatten. Ook is het mogelijk om er 1080p HD-video's op te bekijken. Voor het werkgeheugen heb je de keuze uit 512MB of 1GB en de Flash-opslag is 16GB of 32GB. Tegelijkertijd met de Eee Pad Slider zijn de Asus Eee Pad Transformer en de Asus Eee Pad MeMO geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Asus Eee Pad Slider is een Android 3.1-tablet met uitschuifbaar toetsenbord met een gewicht van 960 gram. De afmetingen van het tablet zijn 27,30 x 18,00 x 1,70 centimeter. De Asus Eee Pad Slider is verkrijgbaar in de kleuren bruin en wit.

Hardware

De Asus Eee Pad Slider draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Asus Eee Pad Slider ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\" scherm is 800 x 1280 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Eee Pad Slider ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Eee Pad Slider in- en uitgangen voor internet, audio, VGA en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Asus aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Asus Eee Pad Slider kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Eee Pad Slider draait op Android 3.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 is een kleine update ten opzichte van 3.0. Deze versie biedt onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Asus Eee Pad Slider

Van de Asus Eee Pad Slider staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Eee Pad Slider is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Asus Eee Pad Slider testoverzicht de testen

Specificaties Asus Eee Pad Slider

Algemeen
ProductAsus Eee Pad Slider
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht960 gram
Afmetingen273,0 x 180,0 x 17,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 3.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee