Interessant:

Android 3.1: nieuwe mogelijkheden

achtergrond 27 mei 2011 om 12:53

Tegelijkertijd met de aankondiging van de Google Music Beta cloud-muziekdienst begin mei 2011 introduceerde Google Android 3.1; PortableGear geeft een overzicht van de nieuwe functionaliteiten in Android 3.1.

Android 3.1 - officieel: Android 3.1 Honeycomb - is net als zijn voorganger, Android 3.0 Honeycomb, een Android-versie die geoptimaliseerd voor tablets. Nieuwe toevoegingen in deze editie vind je hieronder; verder is echter veel hetzelfde gebleven. De Motorola XOOM is de eerste tablet waarvoor Android 3.1 beschikbaar komt.

Aanpassingen menubalk & resizeable homescreen widgets

In Android 3.1 is de balk met recente apps nu scrollbaar, zodat je niet meer beperkt bent tot de apps die je daadwerkelijk op je scherm ziet. Je kan nu simpelweg verder scrollen om andere apps te selecteren. Daarnaast kan je het formaat van de widgets op het homescreen nu horizontaal en verticaal aanpassen. Daardoor past er nu meer informatie in een widget. Verder is de navigatie met je duim (Quick Controls) voor de browser flink verbeterd; deze gaat in Android 3.1 een stuk vloeiender. Ook is het gebruik van tabs enorm verbeterd en vereenvoudigd (openstaande tabs zijn bijvoorbeeld als thumbnail te bekijken).

Android 3.1
Android 3.1

Uitgebreidere USB-support (toetsenborden, muizen, joysticks, gamepads)

De ondersteuning van externe apparatuur is in Android 3.1 flink uitgebreid. Je kan nu vrij eenvoudig via USB of Bluetooth een toetsenbord, muis of trackball aansluiten. Hiertoe is geen speciale configuratie of driver benodigd. Ook PC joysticks en gamepads zijn via USB of Bluetooth aan te sluiten in Android 3.1. (Bij tablets die alleen een microUSB-uitgang hebben (zoals de Motorola Xoom), heb je hier uiteraard een microUSB-adapter voor nodig). Echte gameliefhebbers zullen het vooral waarderen dat zelfs Sony Playstation 3- en Xbox 360-gamecontrollers via USB (niet via Bluetooth) zijn aan te sluiten.

Android Developers