Interessant:

Top 5 compactcamera's voor zomervakantie 2015

achtergrond 20 juli 2015 om 17:25

Tijdens je zomervakantie wil je waarschijnlijk ook veel foto's maken, zonder je zorgen hoeven te maken of je camera het wel overleeft. PortableGear zet vijf robuuste outdoor-camera's voor deze zomervakantie voor je op een rij.

1. Olympus TOUGH TG-860

De Olympus Stylus TOUGH TG-860, met een adviesprijs van 299 euro, is een robuuste, waterdichte, druk- en schokbestendige camera. Dit model is waterdicht tot 15 meter, bestand tegen vallen tot 2,1 meter, en overleeft een druk van 100 kilogram en temperaturen tot -10 graden Celsius. Deze opvolger van de TOUGH TG-850 biedt daarnaast een ultragroothoeklens, een 5x optische zoom, een groot bedieningsgemak en een kantelbaar scherm dat zich prima leent voor selfies. De Sport-Burst-videomodus biedt de mogelijkheid beelden achtereen vast te leggen met een sluitertijd-interval van 0,05 tot 60 seconden. Tot slot is het mogelijk, dankzij WiFi-ondersteuning, de TOUGH TG-860 vanaf je iOS- of Android-tablet/smartphone te bedienen middels de gratis Olympus Image Share-app.

Olympus TOUGH TG-860
Olympus TOUGH TG-860

2. Panasonic Lumix DMC-FT30

De Panasonic DMC-FT30, met een adviesprijs van 149 euro, is een robuuste outdoor-camera. Dit model is waterdicht tot 8 meter, schokbestendig tot 1,5 meter, vrieskoubestendig tot -10 Celsius en stofbestendig. De camera heeft een 2,7-inch display en biedt daarnaast een 25mm-ultra groothoeklens met 4x optische zoom en een 16,1-megapixel sensor. Duikers en snorkelaars zullen de rode kleurreproductie van de Advanced Underwater-modus weten te waarderen, evenals de nieuwe Torch Light-functie. De eerste compenseert de rode tint die vaak verloren gaat bij onderwateropnamen en de tweede belicht de donkere onderwaterwereld, zodat ook onder water prachtige video's kunnen worden gemaakt. Tot slot ondersteunt de DMC-FT30 WiFi en NFC voor het snel delen van foto's en video's.

Panasonic Lumix DMC-FT30
Panasonic Lumix DMC-FT30

3. Sony Cyber-shot DSC-TX30

De Sony DSC-TX30, die een adviesprijs heeft van 350 euro, is een robuuste, stof- en waterbestendige camera die ook bestand is tegen koude temperaturen. De TX30 heeft een 3,3-inch OLED-touchscreen, een 18,2-megapixel sensor en een 5-voudige optische zoom. Nieuw ten opzichte van de TX20 is de Magnifying Glass Plus-modus (vergrootglasmodus), waarmee je beelden enorm vergroot kan vastleggen. Ook is er een krachtig LED-licht rond de lens om close-ups bij te lichten. De Sony TX30 komt in het zwart, blauw of oranje.

Sony Cyber-shot DSC-TX30
Sony Cyber-shot DSC-TX30

4. Olympus TOUGH TG-4

De Olympus TOUGH TG-4, te koop in het zwart of rood voor een adviesprijs van 409 euro, is een robuuste compactcamera met een 25-100mm 4x optische zoomlens voor groothoekopnamen en goede beeldkwaliteit met hoge ISO-waarden bij weinig licht. Deze opvolger van de Olympus TOUGH TG-3 heeft een IPX8-certificaat en is shockproof voor vallen tot hoogten van 2,1 meter, crushproof tot 100 kilogram, vorstbestendig tot -10C en waterdicht tot een diepte van 15 meter. Voor diegene die graag zijn foto's nabewerkt, biedt de TG-4 RAW-file ondersteuning. Twee andere nieuwe kenmerken van de TG-4 zijn Underwater HDR en AF Area. Underwater HDR zorgt voor goede beelden bij sterk licht en donkere schaduwen onder water. AF Area geeft je meer vrijheid bij het scherpstellen. Ook handig is de ingebouwde WiFi-functionaliteit en de Olympus Image Share-app, waarmee het eenvoudig is je foto's en Full HD films rechtstreeks op social media te delen.

Olympus TOUGH TG-4
Olympus TOUGH TG-4

5. Panasonic Lumix DMC-FT5

De Panasonic DMC-FT5, met een adviesprijs van 399 euro, is een robuuste camera die waterdicht is tot 13 meter diepte, schokbestendig tot een hoogte van 2 meter, vorstbestendig tot een temperatuur van -10 graden Celsius en drukbestendig tot 100 kilogram. De DMC-FT5 heeft Full HD, 1920x1080 filmopname in AVCHD formaat en een geluidsopname met Dolby Digital Creator. Als het onmogelijk is om de camera met twee handen te bedienen, is daar een knop voor waarmee meteen video's kunnen worden opgenomen, zonder extra instellingen te selecteren. Verder is er een iA-modus beschikbaar voor het opnemen van video's, en de POWER O.I.S. met actieve modus is erg handig voor het maken van video's onderweg of vanaf uitdagende plekken. Handbewegingen en trillingen worden gecorrigeerd. Tot slot kan je met de DMC-FT5 met één druk op de knop verbinding maken met WiFi met NFC, waardoor er op afstand foto's kunnen worden genomen met de remote app van LUMIX. 

Panasonic Lumix DMC-FT5
Panasonic Lumix DMC-FT5

portablegear.nl