Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,1 megapixel
Zoom4x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FT30 1 Foto Panasonic DMC-FT30 2

Inleiding

De Panasonic DMC-FT30 is een robuuste outdoor-camera. Dit model is waterdicht tot 8 meter, schokbestendig tot 1,5 meter, vrieskoubestendig tot -10 Celsius en stofbestendig. De camera heeft een 2,7-inch display en biedt daarnaast een 25mm-ultra groothoeklens met 4x optische zoom en een 16,1-megapixel sensor. Duikers en snorkelaars zullen de rode kleurreproductie van de Advanced Underwater-modus weten te waarderen, evenals de nieuwe Torch Light-functie. De eerste compenseert de rode tint die vaak verloren gaat bij onderwateropnamen en de tweede belicht de donkere onderwaterwereld, zodat ook onder water prachtige video's kunnen worden gemaakt. De vele automatische functies van de DMC-FT30 helpen beginners op weg, maar zijn ook een uitkomst als er niet genoeg tijd is om de camera optimaal in te stellen. Met de Creative Panorama-functie kunnen horizontale of verticale panoramabeelden worden vastgelegd en met de in totaal 12 filters van de Creative Control- en Creative Retouch-modi heb je alles in handen wat je nodig hebt om het perfecte plaatje te schieten. Ook Time Lapse-opnamen behoren tot de mogelijkheden. Tot slot ondersteunt de DMC-FT30 WiFi en NFC voor het snel delen van foto's en video's.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FT30 heeft 220 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-FT30 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FT30

Van de Panasonic DMC-FT30 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-FT30 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Panasonic DMC-FT30 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-FT30

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FT30
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht142 gram
Afmetingen104,0 x 58,0 x 20,0 mm
SubtypeOnbekend
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 (HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB