Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,1 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FT5 1 Foto Panasonic DMC-FT5 2 Foto Panasonic DMC-FT5 3 Foto Panasonic DMC-FT5 4

Inleiding

De Panasonic DMC-FT5 is een robuuste camera die waterdicht is tot 13 meter diepte, schokbestendig tot een hoogte van 2 meter, vorstbestendig tot een temperatuur van -10 graden Celsius en drukbestendig tot 100 kilogram. De DMC-FT5 heeft Full HD, 1920x1080 filmopname in AVCHD formaat en een geluidsopname met Dolby Digital Creator. Als het onmogelijk is om de camera met twee handen te bedienen, is daar een knop voor waarmee meteen video's kunnen worden opgenomen, zonder extra instellingen te selecteren. Verder is er een iA-modus beschikbaar voor het opnemen van video's, en de POWER O.I.S. met actieve modus is erg handig voor het maken van video's onderweg of vanaf uitdagende plekken. Handbewegingen en trillingen worden gecorrigeerd. Tot slot kan je met de DMC-FT5 met één druk op de knop verbinding maken met WiFi met NFC, waardoor er op afstand foto's kunnen worden genomen met de remote app van LUMIX. Alles is snel en eenvoudig te uploaden. Je kan foto's nemen van grotere afstanden: de remote app van LUMIX moet naar een mobiel apparaat worden gedownload en als zoeker worden gebruikt om prachtige foto's te kunnen nemen als de FT5 zich in een moeilijke situatie bevindt. Het is ook mogelijk de locatie van de foto te taggen met de ingebouwde GPS-functie. Andere voordelen van de WiFi-verbinding zijn een cloudopslag van 1GB, uploaden en back-up, verbinding met een tv om beelden op een groot scherm te bekijken, en eenvoudig afdrukken op draadloze printers. De Panasonic DMC-FT5 komt in het zwart, zilver, blauw of oranje. Naast de DMC-FT5 is ook de eenvoudigere en goedkopere Panasonic DMC-FT25 (zonder onder meer WiFi, NFC, GPS en HDMI en met een 720p in plaats van een 1080p Full HD-videorecorder) beschikbaar. De DMC-FT5 is opgevolgd door de Panasonic DMC-FT6.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FT5 heeft 15 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-FT5 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 128 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,6-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FT5

Van de Panasonic DMC-FT5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-FT5 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het Panasonic DMC-FT5 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-FT5

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FT5
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht214 gram
Afmetingen110,0 x 67,0 x 29,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
Zoomrange28 - 128 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB