Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus Stylus TOUGH TG-4 1 Foto Olympus Stylus TOUGH TG-4 2 Foto Olympus Stylus TOUGH TG-4 3 Foto Olympus Stylus TOUGH TG-4 4

Inleiding

De Olympus Stylus TOUGH TG-4 is een robuuste compactcamera met een 25-100mm 4x optische zoomlens voor groothoekopnamen en goede beeldkwaliteit met hoge ISO-waarden bij weinig licht. Deze opvolger van de Olympus TOUGH TG-3 heeft een IPX8-certificaat en is shockproof voor vallen tot hoogten van 2,1 meter, crushproof tot 100 kilogram, vorstbestendig tot -10C en waterdicht tot een diepte van 15 meter. Voor close-up opnames biedt de TG-4 een Variable Macro System, dat een bereik overbrugt van 29 centimeter, startend van 30 centimeter van het onderwerp tot op maar liefst slechts 1 centimeter. Het Variable Macro system kent 4 standen: Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing en Focus Stacking. Voor diegene die graag zijn foto's nabewerkt, biedt de TG-4 RAW-file ondersteuning. Twee andere nieuwe kenmerken van de TG-4 zijn Underwater HDR en AF Area. Underwater HDR zorgt voor goede beelden bij sterk licht en donkere schaduwen onder water. AF Area geeft je meer vrijheid bij het scherpstellen. Binnen het kader kun je eenvoudig met de bedieningstoetsen aangeven waar er gefocust moet worden. Ook handig is de ingebouwde WiFi-functionaliteit en de Olympus Image Share-app, waarmee het eenvoudig is je foto's en Full HD films rechtstreeks op social media te delen. De OI-Share app stelt je daarnaast in staat de camera op afstand te bedienen. Tot slot krijg je toegang tot de gratis beschikbare OI.Track-app. Deze voegt GPS- en e-Compass-data, zoals hoogte, lengtegraad en breedtegraad toe aan je foto's die je van de TOUGH TG-4 overzet naar je smartphone. In 2017 werd de TG-4 opgevolgd door de TG-5.

Geheugen en connectivity

De Olympus Stylus TOUGH TG-4 heeft 55 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De Stylus TOUGH TG-4 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus Stylus TOUGH TG-4

Van de Olympus Stylus TOUGH TG-4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus Stylus TOUGH TG-4 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Olympus Stylus TOUGH TG-4 testoverzicht de test

Specificaties Olympus Stylus TOUGH TG-4

Algemeen
ProductOlympus Stylus TOUGH TG-4
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht247 gram
Afmetingen112,0 x 66,0 x 31,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB