Interessant:

Top 10 gadgets CES 2014

achtergrond 13 januari 2014 om 14:29

Vorige week vond de CES 2014-elektronicashow in Las Vegas plaats, waar de nieuwste gadgets werden getoond. PortableGear ze de tien interessantste nieuwe producten van de afgelopen CES voor je op een rij.

1. Samsung Galaxy NotePRO 12.2

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2 is een tablet met 's werelds eerste 12,2-inch WQXGA breedbeeldscherm (16:10) en een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels, en het was daarmee één van de opvallendste gadgets op de CES 2014. Het extra brede scherm, ter grootte van een A4, is vooral handig bij het bekijken van Full HD video's en bij het doornemen van veel informatie. De NotePRO 12.2 is voorzien van een dun en licht frame dat prettig in de hand ligt. De specificaties zijn ijzersterk, met een dubbele quad-core processor, 3GB intern geheugen, 32GB opslaggeheugen, een 8-megapixel camera, een 2-megapixel frontcamera, Bluetooth en WiFi. De NotePRO is net als alle andere Galaxy Note-producten voorzien van een geavanceerde stylus, de S Pen. Op de NotePRO is tevens Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd. Met deze tool voor videoconferencing kun je gemakkelijk onderweg deelnemen aan zakelijk overleg. Het opstarten van een sessie doe je direct vanuit je adreslijst, een unicum voor Android-toestellen. Bovenop de genoemde toepassingen voorziet Samsung zijn NotePRO en de tegelijkertijd geintroduceerde TabPRO-tablets van een uitgebreid pakket van handige apps, zoals Hancom Office (een mobiele toepassing voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties), Evernote en Sketchbook Pro. De GalaxyNotePRO 12.2 komt in eerste kwartaal van 2014 in Nederland op de markt voor 749 euro.

Samsung Galaxy NotePRO 12.2
Samsung Galaxy NotePRO 12.2

2. Sony Xperia Z1 Compact

Sony maakte op de CES 2014 indruk met de Sony Xperia Z1 Compact, een kleinere, maar even krachtige uitvoering van de Xperia Z1. De Xperia Z1 in de compacte uitvoering is net als zijn grotere broer stof- en waterdicht zonder dat het toestel daardoor groot of lomp aanvoelt. De behuizing is vervaardigd uit één stuk alumium en is aan de voor- en achterzijde voorzien van gehard glas, voor een fraai en stevig design. Met een resolutie van 20,7-megapixel heeft ook de Xperia Z1 Compact één van de scherpste camera's van de huidige smartphonemarkt. Zoals de naam doet vermoeden is het scherm van de Compact met 4,3-inch aanzienlijk compacter dan het 5-inch scherm van de grote uitvoering. De zogenaamde TRILUMINOS-techniek wordt nog wel toegepast. Dit leidt tot een betere kleurbeleving en daardoor een betere kijkervaring. Met de performance zit het goed dankzij de Qualcomm Snapdragon 800-processor bestaande uit een quad-core 2,2GHz CPU. De Xperia Z1 Compact is vanaf half februari verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, pink en lime voor een adviesprijs van 549 euro.

Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z1 Compact

3. Acer Liquid Z5 DUO

Met de Acer Liquid Z5 Duo voegde Acer op de CES 2014 wederom een nieuw, compleet toestel toe aan haar assortiment budgetvriendelijke smartphones. De Z5 Duo is een 5-inch smartphone met een 5-megapixel camera en dual-simfunctionaliteit. De Liquid Z5 Duo is bedoeld voor nieuwe smartphone-kopers of voor consumenten die een prijsbewuste keuze maken. De Liquid Z5 Duo draait op Android 4.2.2. en is voorzien van de zogenaamde feature mode. Met deze mode wordt de bediening van je smartphone een stuk eenvoudiger. Geen kleine iconen meer in een zwart Android-scherm, maar grote iconen met duidelijke functies. De overstap naar Android wordt daarmee erg makkelijk. Het rekenkundige hart van de Z5 Duo ten slotte bestaat uit een 1,3GHz dual-core processor. Het intern geheugen bedraagt 4GB. De 5-megapixel camera ondersteunt BSI technologie, voor betere foto's in de schemering. De Liquid Z5 Duo is vanaf midden-januari te koop voor een adviesprijs van rond de 170 euro. Het toestel is verkrijgbaar in een witte (Essential White) of een grijze (Gentle Grey) editie.

Acer Liquid Z5 DUO
Acer Liquid Z5 DUO

4. Panasonic Lumix DMC-TZ60

Met de Panasonic Lumix DMC-TZ60 toonde Panasonic op de CES 2014 haar nieuwe vlaggenschipmodel op gebied van compactcamera's voor 2014. Dit TZ (Travel Zoom)-model is  een slanke digitale compactcamera met LVF (Live View Finder) en krachtige 30x optische zoom (vergelijkbaar met 24-720 mm op een 35mm-camera). De camera is uitgerust met een nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 18,1-megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen vloeiende 1.920 x 1.080 50fps Full HD videobeelden worden opgenomen in AVCHD Progressive-formaat en maak je op hoge snelheid burstopnames bij 10 fps in hoogwaardige beeldkwaliteit. Tevens zijn foto's in RAW-formaat vast te leggen. Dankzij de WiFi-connectiviteit met NFC (Near Field Communication) technologie kan je de DMC-TZ60 overal in een handomdraai met je smartphone of tablet verbinden, zonder dat er een kabel of WiFi-hotspot nodig is. De DMC-TZ60 is leverbaar in het zwart en zilver vanaf maart 2014 voor een adviesprijs van 449 euro.

Panasonic Lumix DMC-TZ60
Panasonic Lumix DMC-TZ60

5. Huawei Ascend Mate2

Huawei presenteerde op de CES 2014 met de Huawei Ascend Mate2 haar nieuwste phablet. Dit model is in feite een 4G-uitvoering van de  originele Ascend Mate. De Mate2 beschikt naast 4G over een krachtige quad-core 1,6GHz processor en een sterke 4.050 mAh batterij. In combinatie met een unieke energiebesparende technologie weet Huawei 30 procent meer energie te halen uit de accu ten opzichte van concurrerende smartphones in dezelfde klasse. De Mate2 4G draait op Huawei's user interface Emotion UI 2.0, waarmee bijvoorbeeld éénhandige bediening tot de mogelijkheden behoort. Handig is ook de Floating Window functie. Hiermee kan je vanuit elke applicatie een keur aan andere applicaties openen, waaronder de rekenmachine en de agenda. Bijzonder tot slot is de handschoenmodus om de Mate2 te bedienen als je handschoenen aan hebt. Het is nog niet bekend wanner en of de Ascend Mate2 in Nederland op de markt komt.

Huawei Ascend Mate2
Huawei Ascend Mate2

6. Samsung Galaxy Camera 2

De Samsung Galaxy Camera 2 (GC200) is het tweede model in Samsungs Galaxy Camera-serie, na de originele Galaxy Camera uit 2012. Belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het eerste model zijn een snellere processer (1,6GHz quad-core met 2GB RAM), een recentere Android-versie (Android 4.3 Jelly Bean) en meer (28) Smart Modi. Evenals zijn voorganger beschikt de Galaxy Camera 2 over een 4,8-inch SuperLCD-touchscreen en krachtige camerafunctionaliteiten (16,3-megapixel BSI CMOS-sensor, 21x optische zoom, 23mm groothoeklens, optische beeldstabilisatie en een 1080p Full HD-videorecorder). Dankzij het Android 4.3-besturingssysteem heb je direct toegang tot alle bekende Google-applicaties, zoals YouTube, Gmail, Google Hangouts, Google Maps en de Google Play Store. De Galaxy Camera 2 biedt uitstekende connectiviteit met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC, zodat je snel foto's kan delen. Met de nieuwe 'Tag & Go'-functie kan je eenvoudig de camera koppelen aan smartphones en tablets met NFC-ondersteuning, simpelweg door ze tegen elkaar aan te houden. De Galaxy Camera 2 is in Nederland beschikbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs van 429 euro.

Samsung Galaxy Camera 2
Samsung Galaxy Camera 2

7. Asus VivoTab Note 8

Met de Asus VivoTab Note 8 (ME80TA) breidde Asus op de CES 2014 haar serie VivoTab Windows 8-tablets uit. Het is een complete 8-inch HD Windows 8.1-tablet die wordt geleverd met een Professional Wacom Digitizer Stylus en een volledige versie van Microsoft Office Home & Student (Word, Excel, PowerPoint, OneNote). Deze professionele tablet beschikt over een quad-core Intel Atom Z3740 (Bay Trail)-processor, 2GB RAM en 32GB of 64GB SSD geheugen (uitbreidbaar via microSD met maximaal 64GB). Daarnaast is deze tablet voorzien van Asus' SonicMaster-audiotechnologie, een 5-megapixel camera en een HD-frontcamera. Informatie over de prijs en beschikbaar van de VivoTab Note 8 in Nederland moet nog volgen.

Asus VivoTab Note 8
Asus VivoTab Note 8

8. Sony SmartBand

'Wearables' - accessoires voor smartphones en tablets - waren een nieuwe trend op de CES 2014. Zo introduceerde Sony de SmartBand, een waterdichte polshand waarmee je al je dagelijkse activiteiten kan monitoren. De SmartBand is het eerste nieuwe SmartWear-product van 2014. Het is een waterdichte polsband die grip biedt op het dagelijks leven, door dagelijkse fysieke, sociale en entertainment activiteiten te registreren en deze te visualiseren in de Lifelog-applicatie van Sony. Zo kan je meten hoe actief je bent (hoeveel je slaapt, loopt, rijdt, rent etc.) maar ook wanneer en waar je foto's hebt gemaakt, welke games je hebt gespeeld en hoe lang, naar welke muziek je hebt geluisterd en hoeveel je welke applicaties gebruikt. Ook functioneert de polsband als afstandsbediening voor je muziekapplicaties, heeft geeft de door jouw ingestelde notificaties aan en het kan als wekker functioneren. De SmartBand wordt geïntroduceerd in de kleuren zwart, wit en paars en wordt in het voorjaar op de Nederlandse markt verwacht. De adviesverkoopprijs is 99 euro.

Sony SmartBand
Sony SmartBand

9. LG Lifeband Touch

Naast Sony introduceerde ook LG nieuwe 'wearables', waaronder de LG Lifeband Touch. De Lifeband Touch, een slimme activiteitentracker voor om de pols, heeft een asymmetrisch en flexibel ontwerp, waardoor het meer comfort en stijl biedt dan andere draagbare fitnesspolsbanden, aldus LG. Het apparaat beschikt over een OLED-touchscreen voor het weergeven van tijd, biometrische gegevens, inkomende gesprekken en muziekbedieningselementen. Dankzij de ingebouwde snelheidsmeter en hoogtemeter kan de Lifeband Touch nauwkeurig belangrijke prestatie-indicatoren meten, zoals afstand, snelheid, aantal stappen, verbruikte calorieën en verwacht tempo. Al deze informatie is zichtbaar met een veeg van een vinger op het OLED-beeldscherm. Het scherm schakelt automatisch in wanneer de drager zijn of haar pols draait. De Lifeband Touch kan via Bluetooth worden gekoppeld met een smartphone of met andere apparaten voor het verzenden en ontvangen van gegevens. Er is nog informatie over de prijs en beschikbaarheid van de LG Lifeband Touch in Nederland.

LG Lifeband Touch
LG Lifeband Touch

10. Garmin nuvi 66LMT

De Garmin nuvi 66LMT is een 6-inch navigatiesysteem in Garmins aantrekkelijk geprijsde Essential lijn. De nuvi 66LMT wordt geleverd met een onbeperkt aantal gratis kaart-updates. Kaart-updates bevatten ook de nieuwste nuttige punten, zodat je nuvi meer relevante en nauwkeurige resultaten kan weergeven. De nuvi 66LMT biedt tevens gratis lifetime verkeersinformatie gedurende de gehele nuttige levensduur van je Garmin-toestel. De nuvi 66LMT beschikt verder over een rijbaanassistent met knooppuntweergave die naderende knooppunten weergeeft en via duidelijke pijlen de juiste rijbaan aangeeft. Het unieke Cyclops-flitspaalsysteem zorgt voor real-time, richtingspecifieke en nauwkeurige meldingen. Deze complete flitspaaldatabase is vooraf geladen op het navigatietoestel. Je kan periodieke of eenmalige updates aanschaffen om altijd over de nieuwste flitspaallocaties te beschikken. De nuvi 66LMT komt beschikbaar voor 199 euro.

Garmin nuvi 66LMT
Garmin nuvi 66LMT

portablegear.nl