Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,3 megapixel
Zoom21x
Scherm4,8"
WiFi
Foto Samsung Galaxy Camera 2 1 Foto Samsung Galaxy Camera 2 2 Foto Samsung Galaxy Camera 2 3 Foto Samsung Galaxy Camera 2 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Camera 2 (GC200) is het tweede model in Samsungs Galaxy Camera-serie, na de originele Galaxy Camera uit 2012. Belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het eerste model zijn een snellere processer (1,6GHz quad-core met 2GB RAM), een recentere Android-versie (Android 4.3 Jelly Bean) en meer (28) Smart Modi. Evenals zijn voorganger beschikt de Galaxy Camera 2 over een 4,8-inch SuperLCD-touchscreen en krachtige camerafunctionaliteiten (16,3-megapixel BSI CMOS-sensor, 21x optische zoom, 23mm groothoeklens, optische beeldstabilisatie en een 1080p Full HD-videorecorder). Dankzij het Android 4.3-besturingssysteem heb je direct toegang tot alle bekende Google-applicaties, zoals YouTube, Gmail, Google Hangouts, Google Maps en de Google Play Store. Het 8GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD en wordt daarnaast aangevuld met 50GB gratis online opslagruimte via Dropbox. De Galaxy Camera 2 biedt uitstekende connectiviteit met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC, zodat je snel foto's kan delen. Met de nieuwe 'Tag & Go'-functie kan je eenvoudig de camera koppelen aan smartphones en tablets met NFC-ondersteuning, simpelweg door ze tegen elkaar aan te houden. Hiermee kan je vervolgens handige functies gebruiken als Photo Beam (de foto die je op de camera ziet wordt automatisch naar een gekoppelde smartphone verstuurd) en Mobile Link (waarmee je een selectie van foto's kan maken die je wil overzetten naar je telefoon). Daarnaast is het met de Remote Viewfinder-optie mogelijk om de Galaxy Camera 2 op afstand met je smartphone te bedienen. Tot slot is de Galaxy Camera 2 uitgerust met een ingebouwde xenon-flitser, een krachtige batterij (2.000 mAh) en de opties Multi Motion Video (waarmee je zelf de snelheid van een video-opname kan instellen) en de nieuwe Smart Modus 'Selfie Alarm' (hiermee maak je achterelkaar vijf hoge resolutie zelfportretten, waaruit je meteen de beste kan kiezen en delen met je favoriete sociale netwerksite).

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Camera 2 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (MicroSD). De camera ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De Galaxy Camera 2 is uitgerust met een 16,3 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 23 - 483 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 21,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Camera 2

Van de Samsung Galaxy Camera 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Camera 2 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Galaxy Camera 2 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Camera 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Camera 2
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht283 gram
Afmetingen133,0 x 71,0 x 19,0 mm
SubtypeOnbekend
Waterdicht
Camera
Resolutie16,3 megapixel
Zoomrange23 - 483 mm
Zoom21x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm4,8"
Touchscreen
Geheugen
MediumMicroSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0