Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie18,0 megapixel
Zoom30x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-TZ60 1 Foto Panasonic DMC-TZ60 2 Foto Panasonic DMC-TZ60 3 Foto Panasonic DMC-TZ60 4 Foto Panasonic DMC-TZ60 5 Foto Panasonic DMC-TZ60 6 Foto Panasonic DMC-TZ60 7

Inleiding

De Panasonic DMC-TZ60 is een slanke digitale compactcamera met LVF (Live View Finder) en krachtige 30x optische zoom (vergelijkbaar met 24-720 mm op een 35mm-camera) en is Panasonics topmodel in de TZ-serie voor 2014. De lens is geschikt voor ultragroothoek- en tele-opnames en legt foto's en video's vast met een hoogwaardige beeldkwaliteit. Daarnaast onderdrukt de geavanceerde HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) effectief trillingsonscherpte bij het maken van foto's en video's. De DMC-TZ60 - die de DMC-TZ40 opvolgt - biedt een aantal belangrijke nieuwigheden, vooral op het gebied van functies die zich richten op meer gevorderde fotografie, zoals handmatige bediening met de Control Ring, RAW-compatibiliteit en Focus Peaking (hulpmiddel bij handmatig scherpstellen). De camera is uitgerust met een nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 18,1-megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen vloeiende 1.920 x 1.080 50fps Full HD videobeelden worden opgenomen in AVCHD Progressive-formaat en maak je op hoge snelheid burstopnames bij 10 fps in hoogwaardige beeldkwaliteit. Tevens zijn foto's in RAW-formaat vast te leggen. Daarnaast zorgen de sensor en de beeldprocessor ervoor dat de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd door de snelle opstart en de Light Speed AF. De DMC-TZ60 beschikt over verschillende speciale functies die zorgen voor meer plezier bij het maken van opnames, zoals Creative Control, Creative Retouch en Creative Panorama. Verder kan je met de DMC-TZ60 vanaf een minimale afstand van 3 cm macro-opnames worden gemaakt. Dankzij de WiFi-connectiviteit met NFC (Near Field Communication) technologie kan je de DMC-TZ60 overal in een handomdraai met je smartphone of tablet verbinden, zonder dat er een kabel of WiFi-hotspot nodig is. De smartphone of tablet kan ook worden gebruikt als een tweede beeldscherm voor de camera. Zo kan je op de smartphone of tablet niet alleen scherpstellen, inzoomen en de sluiter ontspannen, maar ook de camera handmatig bedienen of Focus Peaking gebruiken via de geavanceerde GUI (Graphic User Interface). Ook kan je video-opnames maken terwijl je de beelden live bekijkt op een smartphone of tablet. Tot slot ondersteunt de Panasonic DMC-TZ60 GPS: deze GPS-functie is gekoppeld aan een intern geografisch woordenboek met plaatsnaaminformatie voor gebruikers die graag reizen. Tegelijkertijd met dit model is de eenvoudigere DMC-TZ55 geintroduceerd. De DMC-TZ60 is opgevolgd door de Panasonic DMC-TZ70.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-TZ60 heeft 12 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-TZ60 is uitgerust met een 18,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 720 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 30,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-TZ60

Van de Panasonic DMC-TZ60 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-TZ60 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees in het Panasonic DMC-TZ60 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-TZ60

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-TZ60
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht240 gram
Afmetingen111,0 x 64,0 x 34,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie18,0 megapixel
Zoomrange24 - 720 mm
Zoom30x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 50 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB