Interessant:

Samsung Galaxy S2 Plus vs. Galaxy S2: verschil

achtergrond 23 januari 2013 om 12:19

De Samsung Galaxy S2 Plus is de nieuwste uitvoering van de populaire Galaxy S2. PortableGear bekijkt de verschillen tussen de Galaxy S2, S2 Plus en S3.

De Samsung Galaxy S2 Plus (i9105) wijkt niet bijzonder veel af van de voorgaande Samsung Galaxy S2 (i9100). Belangrijkste verschillen betreffen de software (op welk gebied de S2 Plus veel op de Galaxy S3 lijkt), het geheugen en de connectiviteit.

Display

Het display van de Galaxy S2 Plus is identiek aan het display van de originele Galaxy S2: beide toestellen hebben een 4,3-inch multi-touch SuperAMOLED Plus display (met een resolutie van 480 x 800 pixels). De Galaxy S3 is uitgerust met een groter 4,8-inch Super AMOLED multitouch-display (met een HD-resolutie van 720 x 1280 pixels).

Besturingssysteem

De originele Galaxy S2 werd in eerste instantie geleverd met Android 2.3 Gingerbread; inmiddels is er een Android 4.0-update voor verkrijgbaar en nieuwe modellen komen standaard met Android 4.0. Een Android 4.1-update voor de originele Galaxy S2 volgt. De Galaxy S2 Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, dat sneller is en uitgebreider is. De Galaxy S3 kwam in eerste instantie met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar is inmiddels te updaten naar Android 4.1.

Software-functionaliteiten

Belangrijkste verschil tussen de Galaxy S2 en de Plus-variant betreft de sofware-verschillen. Op de S2 Plus heeft Samsung van de Galaxy S3 bekende software-functies toegevoegd, die op de originele Galaxy S2 niet beschikbaar zijn. Hieronder zijn 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen), 'Smart Stay' (toestel herkent of je aan het lezen bent en houdt het scherm verlicht), Popup Video (waarmee je overal op het scherm een YouTube-video kan bekijken in een pop-up venster terwijl je verder werkt aan andere taken) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten).

Processor & RAM

De Galaxy S2 Plus heeft net als de originele Galaxy S2 een 1,2GHz dual-core processor (met 1GB RAM). De Nederlandse uitvoering van de Galaxy S3 komt met een krachtigere 1,4GHz quad-core Exynos 4412 Quad-processor (eveneens met 1GB RAM).

Geheugen

De originele Galaxy S2 is leverbaar met 16GB of 32GB geheugen. Opmerkelijk is dat de Plus-uitvoering alleen beschikbaar is met 8GB geheugen. De Galaxy S3 is net als de originele S2 verkrijgbaar met 16GB of 32GB geheugen. Van alle drie de toestellen is het geheugen uitbreidbaar middels microSD.

Camera

De Galaxy S2 Plus heeft in principe dezelfde camera (8-megapixel camera + LED-flitser + 1080p Full HD-videorecorder + 2-megapixel frontcamera) als de originele Galaxy S2. Op het Plus-model zijn echter van de Galaxy S3 bekende functies toegevoegd als zero-shutterlag (fotograferen zonder sluitertijdvertraging) en 'Group Facetag' en 'Face Zoom' voor een complete foto-ervaring.

Connectiviteit

Zowel de Galaxy S2 Plus, Galaxy S2 als Galaxy S3 ondersteunen 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct, en DLNA. De originele Galaxy S2 is voorzien van Bluetooth 3.0; de S2 Plus en S3 ondersteunen Bluetooth 4.0. De S2 Plus is daarnaast optioneel te voorzien van NFC. De Galaxy S3 ondersteunt standaard NFC en is optioneel ook verkrijgbaar met 4G-support.

SIM

De Galaxy S2 Plus en originele Galaxy S2 hebben een standaard SIM-kaartslot. De Galaxy S3 is voorzien van een microSIM-kaartslot.

Samsung Galaxy S2 Plus vs. Galaxy S2: verschil
Samsung Galaxy S2 Plus vs. Galaxy S2: verschil

portablegear.nl