Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,5"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom Urban Rider 1 Foto TomTom Urban Rider 2

Inleiding

De TomTom Urban Rider is een navigatiesysteem dat speciaal bedoeld is voor motorrijders. Het navigatiesysteem heeft een intuïtief scherm en een vereenvoudigde gebruikersinterface en is dankzij extra grote iconen handschoenvriendelijk. Het - ten opzichte van de originele TomTom Rider - vereenvoudige menu bestaat uit slechts twee knoppen: 'Plan route' en 'Bekijk kaart', zodat motorrijders onderweg niet door allerhande opties hoeven te navigeren. Daarnaast ondersteunt de Urban Rider geavanceerde rijstrookaanwijzingen (met 3D-weergave van knooppunten) en IQ Routes waarmee altijd de snelste route wordt berekend. Ook de MapShare-technologie, waarmee je kaartcorrecties van andere TomTom-gebruikers ontvangt, is aanwezig. Naast de TomTom Urban Rider is ook de TomTom Urban Rider Pro verkrijgbaar. Dit model is als extra voorzien van een Bluetooth-headset. In februari 2013 volgde de TomTom RIDER 5.

Apparaat & afmetingen

De TomTom Urban Rider is een motornavigator met een gewicht van 310 gram. De afmetingen van de navigator zijn 11,3 x 9,6 x 5,3 centimeter. De TomTom Urban Rider is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom Urban Rider is voorzien van een 3.50\" touchscreen (320 x 240 pixels). Dankzij de geïntegreerde bluetooth module kan je de Urban Rider ook gebruiken als handsfreeset. De TomTom Urban Rider biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De Urban Rider wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom Urban Rider

Van de TomTom Urban Rider staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom Urban Rider is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het TomTom Urban Rider testoverzicht de test

Specificaties TomTom Urban Rider

Algemeen
ProductTomTom Urban Rider
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht310 gram
Afmetingen113,0 x 96,0 x 53,0 mm
SubtypeMotornavigatie
Scherm
Scherm3,5"
Resolutie320 x 240px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee