Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom RIDER 5 1 Foto TomTom RIDER 5 2 Foto TomTom RIDER 5 3 Foto TomTom RIDER 5 4 Foto TomTom RIDER 5 5

Inleiding

De TomTom RIDER 5 is een navigatiesysteem voor motorrijders met een 4,3-inch multi-touch display; het systeem is robuust en waterdicht (IPX7-certificaat), zodat het ook prima te gebruiken is in de regen.áDe RIDER 5 komt met kaarten van 45 Europese landen en dankzij de gratis Lifetime Maps-service ontvang je gedurende de levensloop van het systeem gratis kaartupdates. Verder ondersteunt dit motor-gps-systeem IQ Routes (voor nauwkeurige reistijden) en Map Share (voor kaartaanpassingen van andere TomTom-gebruikers). Andere bekende functies zijn Nuttige Plaatsen (POI-database), TomTom Flitsers (flitslocaties) en geavanceerde rijstrookaanwijzingen (met 3D-weergave).áDe RIDER 5 ondersteunt verder Bluetooth (voor instructies via headset of helm of voor handsfree bellen) en dankzij het oplaaddock voor op de motor laadt het systeem automatisch op tijdens het rijden. Nieuwe functies zijn Upload & Go (waarmee je je mooiste motorroutes kan uploaden en met anderen delen) en Kronkelroutes (waarmee ervaren motorrijders de route met de meeste bochten kunnen kiezen en de saaie rechte stukken vermijden). Tot slot schakelt de TomTom RIDER 5 automatisch met je motor aan of uit. Dit model is opgevolgd door de TomTom Rider 400.

Apparaat & afmetingen

De TomTom RIDER 5 is een robuust gps-systeem voor motorrijders met een gewicht van 353 gram. De afmetingen van de navigator zijn 13,0 x 10,1 x 5,3 centimeter. De afmetingen van de navigator zijn 13,0 x 10,1 x 5,3 centimeter. De TomTom RIDER 5 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom RIDER 5 is voorzien van een 4.30" breedbeeld touchscreen (480 x 272 pixels). Middels de ingebouwde TMC-ondersteuning kan je - gratis - live verkeersinformatie ontvangen op je navigatiesysteem. Dankzij de ge´ntegreerde bluetooth module kan je de RIDER 5 ook gebruiken als handsfreeset. De TomTom RIDER 5 biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De RIDER 5 wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen TomTom RIDER 5

Van de TomTom RIDER 5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom RIDER 5 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het TomTom RIDER 5 testoverzicht de testen

Specificaties TomTom RIDER 5

Algemeen
ProductTomTom RIDER 5
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht353 gram
Afmetingen130,0 x 101,0 x 53,0 mm
SubtypeMotornavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingUSB