Interessant:

Zo vind je het IMEI-nummer van je telefoon

tips 12 maart 2016 om 11:46

Elk telefoontoestel heeft een uniek identificatienummer, het zogeheten IMEI-nummer. Dit nummer heb je heel zelden nodig. In dit artikel laten we zien hoe je gemakkelijk het IMEI-nummer van je telefoon opvraagt.

Bij de meeste toestellen en operators is het IMEI-nummer eenvoudig op te vragen door *#06# te 'bellen'. Dit is een speciaal commando om het IMEI-nummer weer te geven. Er wordt dus niet daadwerkelijk een telefoongesprek gevoerd.

IMEI-nummer opvragen
IMEI-nummer opvragen

Getoond IMEI-nummer
Getoond IMEI-nummer

Lukt bovenstaande methode niet dan is het ook mogelijk om het IMEI-nummer op te vragen via de instellingen van je telefoon. Bij Android vind je het nummer onder Instellingen > Toestel-info > Status. Bij Apple apparaten ga je naar Instellingen > Algemeen > Info.

IMEI-nummer via Instellingen
IMEI-nummer via Instellingen

Tot slot het ook mogelijk om het IMEI-nummer te vinden door op een sticker in het toestel te kijken. Dit lukt natuurlijk alleen als je toestel is uitgerust met een verwisselbare batterij. Zet hiertoe eerst je toestel uit en haal vervolgens de batterij eruit. Op de witte sticker die te zien is kan je het IMEI-nummer aflezen.

IMEI-nummer op achterkant telefoon
IMEI-nummer op achterkant telefoon

Wanneer heb ik het IME-nummer nodig?

Zoals gezegd heb je het IMEI-nummer in een beperkt aantal situaties nodig. Vaak wordt om je IMEI-nummer gevraagd als je je toestel wilt laten repareren. Ook heb je het IMEI-nummer nodig om je toestel te laten unlocken. Tot slot kan de politie het IMEI-nummer gebruiken om je gestolen telefoon te identificeren.

Tip

Schrijf je IMEI-nummer op. Als je telefoon dan ooit gestolen wordt kan je het nummer direct doorgeven aan de politie.

portablegear.nl