Interessant:

High door muziek met Nervana-headset

nieuws 12 maart 2016 om 10:40

Nervana, een start-up bedrijf uit Florida, heeft een headset ontwikkeld waarmee je letterlijk high kan worden van je muziek. De headset is voorzien is van een technologie die neurotransmitters naar je hersenen stuurt, waarbij stoffen vrij komen die je een high gevoel geven.

Nervana maakt gebruik van een technologie van elektrische stimulatie (uiteraard met zeer laag voltage) die synchroniseert met de muziek. De neurotransmitters stimuleren het 'pleziercentrum' van je hersenen. In de praktijk betekent dit dat de aanmaak van stoffen als serotine, dopamine en oxytocin wordt gestimuleerd. Door deze stoffen krijg je een high gevoel. 

High door muziek met Nervana-headset
High door muziek met Nervana-headset

De Nervana-headset is compatibel met elke mediaspeler en zal op de maat van de muziek je hersenen elektrisch stimuleren om tot een gelukzalig gevoel te komen. De headset biedt ook een 'ambient modus', waarbij de elektrische stimulatie afhankelijk is van de omgeving (wat van pas kan komen bij muziekfestivals).

De Nervana-headset is deze maand te pre-orderen in de Verenigde Staten voor 299 dollar. De headset verschijnt aan het einde van de lente officieel op de markt.